ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ-Άλλη μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο Ξηρομέρου ,για την Αλυζία ,για το Αρχοντοχώρι …

ΠΗΓΗ: Σελίδα  facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη  Άλλη μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο Ξηρομέρου ,για την Αλυζία ,για το Αρχοντοχώρι … Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τον δήμο μας και ειδικότερα για το Αρχοντοχώρι. Στις 20 Μαρτίου 2023 δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά την από 31 Ιανουαρίου 2023 ομόφωνη γνωμάτευση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που αφορά στην:
διαβαστε περισσοτερα

Επιστολή Λιβανού στον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για το ζήτημα των ΤΟΕΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 23/03/2023

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΝΔ
Επιστολή Λιβανού στον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για το ζήτημα των ΤΟΕΒ Κατόπιν πολλαπλών επαφών των παραγωγών της Παραχελωίτιδας με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κύριο Σπήλιο Λιβανό, αναφορικά με το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτροδότησης των ΤΟΕΒ λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ, του ζητήθηκε η άμεση παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ενέργειας κύριο Σκρέκα. Ο κύριος Λιβανός έχοντας ασχοληθεί επισταμένα με το συγκεκριμένο θέμα και έχοντας βαθιά γνώση των χρόνιων παθογενειών της σχέσης των ΤΟΕΒ με τη ΔΕΗ, ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημά τους, αποστέλλοντας σήμερα μια εμπεριστατωμένη επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις προς τον κ. Σκρέκα. Στην επιστολή αυτή ο κ. Λιβανός εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, καθώς και για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, ζητώντας ταυτόχρονα από τον υπουργό να ενσκύψει στο πρόβλημα και να δώσει λύσεις, οι οπο…
διαβαστε περισσοτερα

ψήφισμα ΟΠΣΥΞ για την απώλεια του ΜΙΧΑΛΗ ΣΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2023 

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το οποίο συνήλθε σήμερα ειδικά, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 
Μ Ι Χ Α Λ Η     Σ Κ Α Ρ Ο Γ Ι Α Ν Ν Η
ο οποίος υπήρξε  Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) καθώς και Πρόεδρος του  Συλλόγου του Μύτικα, υπηρέτησε με δυναμισμό, και ειλικρίνεια το πολιτιστικό κίνημα του Ξηρομέρου και ήταν πάντα παρών στις εκδηλώσεις.Το Κεντρικό Συμβούλιο εκτιμώντας την προσφορά του, την ευγένεια, το αδιάκοπο ενδιαφέρον για το χωριό του και την περιοχή, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ότι απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Ξηρομερίτη, Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι
Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία το Κεντρικό  Συμβούλιο.Να επιδοθεί το ψήφισμα  αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος.Να δημοσιευθεί το  παρόν ψήφισμα στον Αιτωλοακαρνανικό τύπο.
Για το Κεντρικό ΣυμβούλιοΟ  Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου                Αθανάσι…
διαβαστε περισσοτερα

Αθάνατο '21 « Ιστορικό κείμενο για το 1821 όπως αποτυπώθηκε το 1983 από την συντακτική ομάδα της εφημερίδας "Φωνή των Μπαμπινιωτών" ».

enmpampini.Μεγαλειώδης ήταν και ο φετεινός εορτασμός για την επέτειο του ξεσηκωμού του '21.Ενός αγώνα που ξεκίνησε ένας λαός που για αμέτρητους αιώνες ήταν ο φωτοδότης και ο τροφοδότης του πολιτισμού σ' όλο τον κόσμο.Ανόρθωσε τη δύναμη του για να ξαναπάρει τη θέση του στην ιστορική δημιουργία. Πριν την επανάσταση του '21 σ' όλα τα βουνά της Ελλάδας γράφτηκε ένα αιματηρό και ανεπανάληπτο έπος. Οι Έλληνες ποτέ δεν συμβιβάστηκαν στη βάρβαρη κυριαρχία. Δεν χάθηκε ούτε το θάρρρος τους ούτε η ελπίδα για την ανάσταση του γένους, για την ελευθερία.
διαβαστε περισσοτερα

Η Άννα Μητσάνη από το Καραϊσκάκη, στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Με μεγάλη χαρά και τιμή, αποδέχτηκα την πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη να βρίσκομαι δίπλα στον ίδιο και την παράταξη "Ξηρόμερο - Δύναμη Ελπίδας", στον αγώνα με μοναδικό σκοπό να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συνδημότες μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας όλα όσα τους αξίζουν. Θα αγωνιστώ δίπλα σε ανθρώπους με όραμα, ιδανικά και μεράκι για αυτό που πρεσβεύουν και αυτό με τιμά ιδιαίτερα.
διαβαστε περισσοτερα
Ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές Λυκείου σε Φυτείες και Μύτικα.

Ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές Λυκείου σε Φυτείες και Μύτικα.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 23/3/2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Γενικό Λύκειο Φυτειών και το Γενικό Λύκειο Μύτικα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και επιστημονική υπεύθυνη της εταιρείας Lifedots (www.lifedots.gr) κα Κατερίνα Τσιχλή, διοργανώνουν: Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, στις 11:30 π.μ στο Λύκειο Φυτειών,Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 12:00 μ.μ. στο Λύκειο Μύτικαυπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου με θέματα: 1) Μαθαίνω πώς να μελετώ αποτελεσματικά και όχι εξαντλητικά, ανακαλύπτω και προσαρμόζω αποτελεσματικά τις καλύτερες μεθόδους μελέτης στον τρόπο που διαβάζω - παρακολουθώ μάθημα. Μεθοδολογία εργασίας - μελέτης, ασκήσεις σωστότερης διαχείρισης χρόνου διαβάσματος και ελεύθερου χρόνου. 2) Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός: Πού να σπουδάσω και τι. Διερευνώ τις επι…
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στη Δομή Αστέγων Αγρινίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στη Δομή Αστέγων Αγρινίου.

23.03.2023Βρέθηκα στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Κατανοώντας την Αστεγία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργου Σταμάτη, ενώ νωρίτερα είχα επισκεφθεί τη Δομή Αστέγων όπου ενημερώθηκα από τη διοίκηση και το προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελούν.
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση της ProWein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕσε μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις του κλάδου των οίνων και ποτών, στην ProWeinπου πραγματοποιήθηκε στοΝτίσελντορφτης Γερμανίας.
διαβαστε περισσοτερα
Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 06:00 - 08:00 μ.μ.

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 06:00 - 08:00 μ.μ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 23-03-2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Δελτίο Τύπου Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, το Δήμο Ευρώτα, το Δήμο Πύργου και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια» την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 06:00 - 08:00 μ.μ. Η Εκστρατεία «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠ) του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και ακολουθεί το πρόγραμμα και ο σύνδεσμος της διαδικτυακής ημερίδας. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» Πανελλήνια Εκστρατεία 2023 Ημερομηνία: Tρίτη 28/3/2023, 18:00-20:00 Σύνδεσμος: https://us06web.zoom.us/webinar/regi…
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ., της συνεδρίασης, τη Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

https://www.dimosxiromerou.gr Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου καιγια πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της περιόδου Σεπ 2019 - 2023 μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε. ------------------------ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤ. ΓΑΛΟΥΝΗ

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤ. ΓΑΛΟΥΝΗΣτο φίλο Ερωτόκριτο Γαλούνη, που δεν απέφυγε τις βεβιασμένες κινήσεις και δεν διατήρησε την ψυχραιμία του, αφιερώνω το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη «ΣΑΤΡΑΠΕΙΑ» με την ευχή να ξαναβρεί το δρόμο του. Το συγκεκριμένο ποίημα πραγματεύεται μια ιστορία όταν μια άξια προσωπικότητα διαβάλλεται και αντιδρά καταφεύγοντας στον εχθρό. Είναι η περίπτωση του μυθικού Θεμιστοκλή που καταφεύγει στην αυλή του βασιλέα των Περσών, τον Αρταξέρξη. Ας δούμε πρώτα αν υπήρξε αδικία.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να βρεθούν πιο δυνατοί την επόμενη μέρα των εκλογών
Ομιλία στους εργάτες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχήΝα αξιοποιήσουν την πείρα τους απ’ τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, αλλά και απ’ το γεγονός ότι ενώ εξελίσσονται η επιστήμη και οι τεχνικές παραγωγής ενέργειας, αυτή παραμένει ακριβή για τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δυσκολεύοντας την κάλυψη των αναγκών τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή Μπαμπίνη του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιος.
διαβαστε περισσοτερα

Η Γη της Φλόγας τιμά την Επανάσταση του 1821 – Επετειακές εκδηλώσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Γη της Φλόγας τιμά την Επανάσταση του 1821 – Επετειακές εκδηλώσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας.Η 25η Μαρτίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΟΥΒΑΡΑ ΚΑΙ ΡΙΒΙΟ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία, 23/3/2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στις Τοπικές Κοινότητες Κουβαρά και Ρίβιου θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 8:00 π.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Σουλτάνης Γιαννάκης: ο Μοναστηρακιώτης καπετάνιος

https://akarnanika.blogspot.comΟ καπετάνιος της Επανάστασης του 1821 Γιαννάκης Σουλτάνης γεννήθηκε το 1790 στο Μοναστηράκι Βόνιτσας. Ο πατέρας του πέθανε νωρίς και άφησε ορφανά τα τρία του παιδιά: Γιαννάκη, Γεωργάκη και Αναστάσιο. Το αρχικό τους επώνυμο δεν ήταν Σουλτάνης, αλλά  ονομάστηκαν έτσι επειδή το όνομα της μάνα τους που ήταν Σουλτάνα (δηλ. ο Γιαννάκης της Σουλτάνας). ...
διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σας περιμένω  την Κυριακή 26 Μαρτίου στον Αστακό (Ξενοδοχείο Giannis Village Resort) να συζητήσουμε για το Ξηρόμερο που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας. Ελάτε να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του τόπου μας.   Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι συντονιστές των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ξηρομέρου. 
Σταύρος Καραγκούνης Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Αιτωλοακαρνανίας
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................