Ερμίτσα 02.12.2017(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η Γέφυρα της Ερμίτσας από ψηλά  σήμερα . (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)
διαβαστε περισσοτερα

Στις πλημμυροπαθείς περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας όπου εκατοντάδες σπίτια και καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει, περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με κατοίκους . Όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τις έντονες βροχοπτώσεις που δημιούργησαν εκτεταμένες καταστροφές σε βασικές υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικό εξοπλισμό, φυτικό (εκατοντάδες στρέμματα βαμβακιού, αρκετά στρέμματα ρυζιού στις εκβολές του Αχελώου) και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες περιοχές τόσο στον Δήμο Μεσολογγίου, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες( Αγίου Γεωργίου, Κατοχής, Νεοχωρίου , Ευηνοχωρίου, Αγγελοκάστρου, Αγίου Θωμά και Σταμνών), όσο και στον Δήμο Αγρινίου που πλημμύρισαν μέχρι και κεντρικοί οδοί της πόλης  . Όπως και  στο Καινούργιο, Παναιτωλιο, Παραβόλα, στην Μακρυνεία,όπου ειδικά στοΖευγαράκι έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στις Παπαδάτεςαπό υπερχειλίσεις ρεμάτων.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό Αιτωλοακαρνανίας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο νομός Αιτωλοακαρνανίαςμετά από τις έντονες βροχοπτώσεις που δημιούργησαν εκτεταμένες καταστροφές σε βασικές υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικό εξοπλισμό, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες περιοχές του νομού αλλά πιο εκτεταμένα στις ευρύτερες περιοχές  τόσο στον Δήμο Μεσολογγίου,  όσο και στον Δήμο Αγρινίου.
διαβαστε περισσοτερα

Αγρια επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΤΣΗΣ στο κέντρο της ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Βόνιτσας (στην Παραλία, απέναντι από το δημαρχείο, μπροστά στο μνημείο ηρώων), όταν αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε ξαφνικά, στο Μίλτο Πάτση και προσπαθούσε να τον δαγκώσει.  Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Αιτωλοακαρνανία :Εκτεταμένες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Εκτεταμένες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Τεράστιες ζημιές στην υποδομή – Ολοκληρωτική καταστροφή στην παραγωγή. Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία.

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες σήμερα, πλήττοντας τις περιοχές Αιτωλικού, Χρυσοβεργίου, Φραγκουλέικων και Οινιαδών (κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου). Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε οδικό δίκτυο και λοιπές υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες σε όλες τις παραπάνω περιοχές, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας, τόσο πέριξ της πόλης του Αγρινίου όσο και στο Καινούριο, το Παναιτώλιο, την Παραβόλα, καθώς και κοινότητες στα ορεινά. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στα χωριά της Μακρυνείας, αλλά και σε ολόκληρη σχεδόν την Αιτωλοακαρνανία, η οποία και κόπηκε στα δυο ύστερα από τη μεγάλη κατολίσθηση στο φαράγγι της Κλεισούρας, όπου, μάλιστα, χρειάστηκε παρέμβαση απεγκλωβισμού οδηγών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Καταστροφές και πλημμυρισμένα σπίτια από την βροχή στο Παναιτώλιο

Αρκετά προβλήματα και καταστροφές, έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, στο Παναιτώλιο.
Δρόμοι- ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια, καταστροφές σε καλλιέργειες και λιοστάσια, από την νεροποντή και την έντονη βροχόπτωση.  Από το φιλικό blog panaitolionews Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

O Άρης Μπιτσώρης σχολιάζει με χιούμορ τη συνταγή του Μπαρμπα Γιάννη Μασσαλή

Ο Άρης Μπιτσώρης σχολιάζει με χιούμορ τη συνταγή του Μπαρμπα Γιάννη Μασσαλή  που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα έν Μπαμπίνη Μπαμπίνη ΙΝ.....με το παρακάτω ποίημα.....απολαύστε το
διαβαστε περισσοτερα

Βροχερός ο καιρός σήμερα στη Μπαμπίνη (foto)

διαβαστε περισσοτερα

''Άνοιξαν οι ουρανοί'' στην Αιτωλοακαρνανία

Η καταρρακτώδη βροχή που πλήττει  την Αιτ/νια δημιούργησε αρκετά προβλήματα και πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν η βροχή έφτασε στις αυλές των σπιτιών (φωτο  του Χρήστου Γερογιάννη από Αγρίνιο.

διαβαστε περισσοτερα

«Νύφη με μεγάλο βυζί» .Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

Το Λαογραφικό Σημείωμα της εβδομάδας

Όποιος/α νομίσει ότι στην διάλεκτο της προξενήτρας η λέξη βυζί έχει την τρέχουσα-γνωστή σημασία «πλανάται πλάνην οικτράν.»
Δεν είναι πολύσημη η λέξη. Είναι το ραδιούργον της προξενήτρας που εντυπώνεται και στον γλωσσικό της κώδικα. Πέρα από το γεγονός ότι η δράση της ήταν χαρακτηριστικά μυστική και η γλωσσική μεταπλαστική δεινότητά της ήταν απίστευτη!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................