ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (Ελάχιστος φόρος τιμής στην παράδοση)

Η Άρτα πέτρα να γενή κ'ο Βάλτος να μην κλάψει.
το δόλιο το ξηρόμερο θεός να το φυλάξει!!1

Γράφει:O ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
''Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών πολλοί συγχωριανοί ανταμώσαμε στο χωριό. Εκεί δίπλα ή κάτω από τα πλατάνια της πλατείας, στους δύο καφενέδες του χωριού, κάθε βραδάκι το ρίχναμε στο κουβεντολόι και στη μάσα!!! ένα τέτοιο βράδυ σε μία μεγάλη παρέα οι Συγχωριανοί μας Ευφροσύνη Β.Χρυσικού, φιλόλογος στο επάγγελμα, που κατοικεί και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα και στην ευρύτερη περιοχή, θυμήθηκε ένα τραγούδι.

διαβαστε περισσοτερα

Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ #ΗΠΕΙΡΟΣ & #ΞΕΝΙΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!!!

διαβαστε περισσοτερα

1η Γιορτή ελιάς Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 ΔΡΥΜΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

διαβαστε περισσοτερα

Εθελοντική αιμοδοσία απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρνακα

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρνακα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου  σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λευκάδας  διοργανώνει  εθελοντική αιμοδοσία.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πρόληψη,είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είναι αγάπη στη ζωή και τη δημιουργία.Μην περιμένεις να σου το ζητήσουν... με το αίμα μου δίνω αυτό που είμαι και όχι αυτό που έχω.
Ευελπιστούμε ότι θα έλθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή.

διαβαστε περισσοτερα

Διδασκαλία με χάρτες, ήρωες του ΄21 και ξύλινα θρανία.

Τα σχολεία της νοσταλγίας και της γνώσης απέναντι στα φροντιστήρια και τη βαρεμάρα...
Τότε στα δημοτικά σχολεία οι τάξεις είχαν ξύλινα θρανία, πολλούς χάρτες στους τοίχους και όλους τους ήρωες του ΄21. Τότε οι μαθητές δεν μπέρδευαν το 1821 με το έπος του ΄40 και όλοι μάθαιναν τι είχε συμβεί στις 29 Μαΐου του 1453.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΑ:Εξασφαλίσαμε 37 εκ. ευρώ περισσότερα για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 η τροποποίηση του τεχνικού δελτίου του έργου «συντήρηση-αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», η οποία προβλέπει ένταξη νέων υποέργων και αύξηση του προϋπολογισμού από 13.000.000,00€ σε 49.770.000,00€. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην θητεία μας καθώς έχουμε μια γενναία αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας κατά σχεδόν 37 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι μπορούμε να διαθέσουμε ένα ποσό που να αρμόζει στο μέγεθος και τις δυσκολίες του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής μας Ενότητας ώστε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών. Είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του οδικού δικτύου και όχι μικρές παρεμβάσεις.  Η εξασφάλιση επιπλέον χρημάτων για την οδική ασφάλεια είναι μια πολιτική κατάκτηση του Περιφερειάρχη Απόστο…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για την Νέα Σχολική Χρονιά από το Δήμαρχο Ξηρομέρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Αστακός, 12/09/2018
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας, το σχολείο μπορεί, και πρέπει, να είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας και ελπίδας, είναι χρέος μας να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................