Η Κωνωπίνα γιορτάζει την Αγία Παρασκευή

Στην Κωνωπίνα, το  Ξηρόμερο γιορτάζει με λαμπρότητα και  με ξεχωριστό τρόπο την  Μεγαλομάρτυρα  Αγία Παρασκευή και είμαστε ΟΛΟΙ καλεσμένοι !

Σ’ ένα μικρό ξωκλήσι, στην καρδιά του δάσους, δύο χιλιόμετρα έξω από το Χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, συρρέουν κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου, πλήθος πιστών για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής μας Αγίας Παρασκευής. Η Αγία Παρασκευήγιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου. Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, αποτελεί ξεχωριστό θρησκευτικό γεγονός, με μαζική συμμετοχή πιστών από όλο το Ξηρόμερο, όπου εξελίσσεται σ’ ένα όμορφο παλιακό, λαϊκό πανηγύρι. Μετά το πέρας του υπαιθρίου Μέγα Εσπερινού με φόντο τα Ακαρνανικά βουνά, που γίνεται την 19.45 ώρα, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη αρτοκλασία.
Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου αλλά και των γυναικών του χωριού, ετοιμάζετ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................