Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου το 40ημερο μνημόσυνο του Γεωργίου (Γάκια) Τασούλη

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του συγχωριανού μας  Γεωργίου(Γάκια) Τασούλη  θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του  το πρωί του Σαββάτου  4 Σεπτεμβρίου  στονΙερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.(σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας covid)
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση σε συνάντηση του Συλλόγου Γυναικών Αστακού...Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην ταβέρνα Γιαννούτσος Μάκης (OLYMPUS PHGASOS), την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021και ώρα 8:00μ.μ.Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!Το Δ.Σ.



διαβαστε περισσοτερα

Σύσκεψη συντονισμού για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη με κυβερνητικά στελέχη

Ο συντονισμός των δράσεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν για τη μέγιστη δυνατή αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πέρα από τις αρμοδιότητες που ήδη έχει και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, να συμβάλλει στην γρήγορη υλοποίηση των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, αρμοδιότητας των δασικών υπηρεσιών, αξιοποιώντας τη τεχνογνωσία που διαθέτει.Κοινός στόχος, η υλοποίηση των αναγκαίων έργων με …
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΕ: Αποχαιρετούμε και ευγνωμονούμε το Μίκη Θεοδωράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποχαιρετούμε και ευγνωμονούμε το Μίκη Θεοδωράκη

ΛΑΕ: Μεγάλο πένθος για τον ελληνικό λαό και τον παγκόσμιο πολιτισμό
Ο    Μίκης Θεοδωράκης, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, που υπήρξε καθοριστικός για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και για τον πολιτισμό σε παγκόσμια κλίμακα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία σε ηλικία 96 ετών.Στον Μίκη Θεοδωράκη, συνδυάσθηκε η καλλιτεχνική δημιουργία με μία εκρηκτική προσωπικότητα, ανεξάρτητη, δημιουργική, ευαίσθητη στα κοινωνικά προβλήματα και στα πολιτικά δρώμενα της εποχής του.Περισσότερα από 50 τραγούδια-σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας, σε ένα έργο, όπου συνυπάρχουν το θέατρο, ο χορός η μουσική, ο κινηματογράφος.Τα τραγούδια του συνδυάσθηκαν με προσωπικά βιώματα, από διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες, που υπέστη λόγω της δράσης του και του αγώνα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη τα πέτρινα χρόνια της μετεμφυλιακής περιό…
διαβαστε περισσοτερα

Περιοδεία Νίκου Παπαναστάση σε Νοσοκομεία & ΚΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νομού:Στης 10:00 π.μ. θα περιοδεύσει στο Κέντρο Υγειάς ΝαύπακτουΣτης 11:30 π.μ. θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο ΑγρινίουΣτης 1:30 μ.μ. θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
διαβαστε περισσοτερα

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης επισκέπτηκε το Ξηρόμερο (Παπαδάτου)

Μια σπάνια φωτογραφία από επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη υπάρχει στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Παρουσίαζει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη κατά την επίσκεψη του στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στην Παπαδάτου το 1964, ως αρχηγός της Νεολαίας Λαμπράκη .Διακρίνεται ακριβώς πίσω από τους δύο έφιππους προπομπούς και ξεχωρίζει λόγω του μεγάλου αναστήματος του κρατώντας μια ανθοδέσμη. Όπως φαίνεται του επεφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.
Ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της προδικτατορικής  πολιτικής του δράσης ( αρχηγός νεολαίας Λαμπράκη, βουλευτής ΕΔΑ) επισκέφτηκε πολλές φορές το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.Μια σπάνια φωτογραφία από επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη υπάρχει στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Παρουσίαζει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη κατά την επίσκεψη του στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στην Παπαδάτου το 1964, ως αρχηγός της Νεολαίας Λαμπράκη .Διακρίνεται ακριβώς πίσω από τους δύο έφιππους προπομπούς και ξεχωρίζει λόγω του μεγάλου αναστήματος του κρατώντας μια ανθοδέσμη. Όπως φαί…
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ».

Αστακός 30/08/2021Αρ. Πρωτ.: 7183
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Αστακός Αιτ/νιας,
Ταχ.Κώδικας: 30006
ΤΗΛ.: 2646360 500-546
e-mail: info@dimosxiromerou.gr
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Ο Δήμος Ξηρομέρου, διακηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τη συνοπτική διαδικασία του άρθρου 117 του ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τους όρους της διακήρυξης της προμήθειας, που εγκρίθηκαν με την υπ' αριθμ. 197/28.8.2021(ΑΔΑ: ΩΚΦΛΩΚΖ-ΛΨΘ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, για την προμήθεια με τίτλο: «ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ», προϋπολογισμού δαπάνης 69.942,20€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Ο ανάδοχος επιβαρύνεται με την κράτηση 0,07% υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. 4013/2011), τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος, τα έξοδα δημοσίευσης και κάθε νόμιμη κράτηση. Αναλυτικά: 1. Κατηγορίες προμήθειας:
Η προμήθεια περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
CPV: 34991000…
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ. Αποχαιρετισμός στον Μέγα Μίκη μας.

Η Ελλάδα σήμερα μετά τον άλλο πυλώνα του Πολιτισμού της τον  Μέγα Μάνο Χατζηδάκη χάνει και τον  επίσης  Μέγα  Μίκη Θεοδωράκη , ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του έναν ολόκληρο λαό σε δύσκολες και ταραγμένες εποχές .Μίκη σε ευχαριστούμε για όσα διαμάντια μας χάρισες , τα οποία ταξίδεψαν στα πέρατα της Οικουμένης και μας έκανες να γνωρίσουμε μέσα από τα τραγούδια σου τους γίγαντες της Ελληνικής και όχι μόνο ποίησης .!!!!!  Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συναυλία σου στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο  Παλέ ντε σπορ της Θεσσαλονίκης, που είχα της τύχη ως νεαρός φοιτητής της ιατρικής να είμαι μέσα και μαζί με εσένα να διευθύνεις την ορχήστρα κάθιδρος από το πάθος που έβγαζες , λίγο μετά τη  πτώση της                Χούντας  ,ολόκληρο το στάδιο   να πάλλεται στον ρυθμό   που έδινες και όλοι οι θεατές όρθιοι να δονούν με τα πόδια τους το στάδιο .!!!!   Καλό ταξίδι Μίκη στις γειτονιές των αγγέλων   καταθέτοντας ως φόρο τιμής το λατρεμένο μου  συγκλονιστικό τραγούδι σου : Της Αγάπης αίματα.!!!!
Αστακός 2/9/2…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................