Ένα «Κτήμα» από το οποίο περνά η ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας

του Γιάννη Γιαννακόπουλου.  Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσιάστηκε το έργο της Μαίρης Χρυσικοπούλου «Το Κτήμα» που εντυπωσίασε το κοινό. Το θεατρικό έργο συνθέτει αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από την εποχή της απελευθέρωσης μέχρι τις μέρες μας. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Αγία Σωτήρα Σβάρνας | Πατιόπουλο Βάλτου(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Σύμφωνα με μαρτυρίες η πρώτη ανέγερση χρονολογείται στο 1205. Βεβαιώθηκε με λίθο που ανέγραφε τη χρονολογία και ο οποίος χάθηκε από την εκκλησία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

διαβαστε περισσοτερα

5ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα...Αυτό σημαίνει Α Ν Τ Α Μ Ω Μ Α!!!!!

Απανταχού Ρουμελιώτες ενώνονται υπό τη σκέπη της λαϊκής παράδοσης, των ηθών και των εθίμων, πιστοί πάντα στις παραδόσεις των προγόνων, όπου και αν βρέθηκαν στο διάβα των αιώνων δεν λησμόνησαν ποτέ τα πανηγύρια των περιοχών του τόπου τους.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΣΑΜΠΑΝΗ!

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000 ο Λεωνίδας Σαμπάνης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Ο αρσιβαρίστας του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 62 κιλών σήκωσε 317,5 κιλά στο σύνολο  γνωρίζοντας την αποθέωση για ακόμα μια φορά. http://www.leoforos.
Ο πρόεδρος μας, του Π.Α.Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απένειμε τιμητική διάκριση στον Ολυμπιονίκη μας Λεωνίδα Σαμπάνη  για την προσφορά του στο Σύλλογο μας και τον Ελληνικό αθλητισμό. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απονέμει τιμητική διάκριση στον προπονητή του Λεωνίδα Σαμπάνη ,τμήματος Αρσης βαρών Χρήστο Μπενέκο. Παρόν στη απονομή ο Ολυμπιακός Προπονητής του, Χρήστος Ιακώβου ...!!!
http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr
διαβαστε περισσοτερα

Νεροτριβή Μοναστηρακίου Βόνιτσας Ξηρομέρου

Σας περιμένουμε για το πλύσιμο των ρούχων σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον.Η παράδοση συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία .

Τηλέφωνα Εξυπηρέτησης: 6980408083 κ.Αννα, 6972889281 κ.Γιωργος
διαβαστε περισσοτερα

«Βούλα, τα κάρνα να ξεματιάσουμε τα παιδιά…»

Γράφει ο λαογράφος Χρήστος Τούμπουρος

«Φτύστο μωρ’ νύφ’, να μην πάρ’ από μάτ’ το παιδί».

Αυτή την εντολή έδινε η πεθερά στη νύφη. Να φτύσει το παιδί της, μην το ματιάσει κάποιος «κακόβουλος» ή «κακορίζικος», «τι, το δ’κό μας το παιδί είναι καρποστάλ’ και κινδυνεύει από μάτ’».
διαβαστε περισσοτερα

Ο Δήμος Αγρινίου τίμησε τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο (Φωτογραφίες)

Ο Δήμος Αγρινίου τιμώντας τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο,πραγματοποίησε πολιτικό μνημόσυνο, σήμερα το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017, στην Πλατεία Κυψέλης.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
Με το δεξί στο πρωτάθλημα ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ, 3-2 τον ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟ (ΦΩΤΟ: Make art)



     Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας, οΗρακλης Αστακού καθώς επικράτησε με 3-2 του Πανοχθιακού. 
   Τρομερό ματς έγινε στον Αστακό, καθώς ο Ηρακλής επικράτησε με 3-2 επί του Πανοχθιακού, σε ένα αγώνα όπου οι Αστακιώτες προηγήθηκαν με 3-0 στο α΄ημίχρονο, αλλα με δύο πέναλτι ο Πανοχθιακός μείωσε σε 3-2.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Τιμώνται σήμερα οι Αγίες Σοφία, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα

Η Αγία Σοφία και οι κόρες της ΠίστηΕλπίςΑγάπη έζησαν επί Αυτοκράτορος Αδριανού.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................