Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς πριν από λίγο έφυγε από την ζωή η Κική Δημουλά σε ηλικία 89 ετών. Η σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Μετά από σύντομη νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο εισήλθε στη συνέχεια σε μονάδα εντατικής θεραπείας από την οποία δεν εξήλθε ποτέ. Ποια ήταν η Κική Δημουλά Η Κική Δημουλά γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα όπου κι έζησε. Παντρεύτηκε τον πολιτικό μηχανικό και ποιητή 'Αθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος επί 25 χρόνια. Το 2002 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2015 αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτορα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ποιήματα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες - αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά,ιταλικά, σουηδικά κ.ά.
Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Βασιλοπουλιτών '' Η ΒΕΛΑ'' & του υπό ίδρυση Συλλόγου Γυναικών Βασιλόπουλου την Κυριακή 1 Μαρτίου στη ταβέρνα ''Μεραντζούλα''-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

διαβαστε περισσοτερα

«Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» στο Δήμο Ξηρομέρου

Αν είσαι μαθητής των ΚΔΑΠ, Δημοτικού ή Γυμνασίου, φτιάξε την ομάδα σου από 5 άτομα και πάνω, βάφτισε τη με όνομα και όρισε τον αρχηγό της. Βρες ένα χρώμα που θα φορούν όλα τα μέλη της ομάδας και έλα να παίξεις στο 1ο «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου.
Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00π.μ το παιχνίδι ξεκινάει από το χώρο του Δημαρχείου στις Φυτείες, ενώ στις 17:00μ.μ δίνεται η εκκίνηση από το Δημαρχείο της Κανδήλας.
Την Κυριακή συνεχίζουν την αναζήτηση οι ομάδες του Αστακού στις 10:00π.μ. με σημείο εκκίνησης και πάλι το Δημαρχείο.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ.ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ σας ενημερώνει  και σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα μας στο κέντρο Αστροφεγγιά 23/2/2020 Κυριακή και ώρα 13.00
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................