Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣΤΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 3-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ποικιλία ελιάς Καλαμών και την κατοχύρωση του ονόματος σαν Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), συνώνυμης της ΠΟΠ Καλαμάτα, αποκαθιστά το σωστό και το δίκαιο και ιδιαίτερα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έχει μία τεράστια παραγωγή, την μεγαλύτερη στην Ελλάδα και δίκαια οι συμπατριώτες μας παραγωγοί μέχρι να κριθεί αυτή η υπόθεση ένιωθαν να βρίσκονται στον αέρα. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και η Αιτωλοακαρνανία και το Ξηρόμερο της μεγάλης παραγωγής του εξαιρετικού προϊόντος ελιάς Καλαμών, μπορούν απρόσκοπτα να μας το προσφέρουν σε εμάς και σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Η κρυμμένη γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας | Ανακαλύπτοντας την Κατοχή(βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΑνακαλύπτοντας την Κατοχή: Ιστορία, Πολιτισμός και Φύση. Η Κατοχή, όντας πεδινή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί κομμάτι του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι, 28 χιλιόμετρα από τον Αστακό και 38 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Ο πληθυσμός της αγγίζει περίπου τους 3.000 κατοίκους. Χτισμένη πάνω σε λόφο, η Κατοχή αγναντεύει τον Αχελώο ποταμό, ενώ διαθέτει γραφικά σοκάκια και πλούσια πεδιάδα.
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 07 Απριλίου 2024 40ημερο μνημόσυνο του Νικολάου Μπιτσώρη του Παναγιώτη

Με τη συμπλήρωση  40ημερών  από το θάνατο του συγχωριανού μας Νικολάου Μπιτσώρη του Παναγιώτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέησητην Κυριακή  07 Απριλίου 2024Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Πέμπτη Πέμπτη 04 Απριλίου 2024 και ώρες 9:30 π.μ. με 13:30, στο Φαρμακείο της Ζούλα Φωτεινής Αντωνίας θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις γλυκόζης αίματος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Την Πέμπτη 04 Απριλίου 2024 και ώρες 9:30 π.μ. με 13:30, στο Φαρμακείο της Ζούλα Φωτεινής Αντωνίας θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις γλυκόζης αίματος από την Ascensia Diabetes Care. Με ένα απλό τσιμπηματάκι κάνουμε τον έλεγχό μας! Σας περιμένουμε
Φένια Ζούλα

διαβαστε περισσοτερα

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας«Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση;Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος»Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024Παραμονές των ευρωεκλογών, με ανοιχτά τα ζητήματα βιωσιμότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής γεωργίας που θέτουν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ανά την ΕΕ, η 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, το οποίο συμπίπτει με την ολοκλήρωση 10 χρόνων δραστηριοποίησης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, θα ενημερώσει τους συνέδρους για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) σε…
διαβαστε περισσοτερα

Συντονισμός ενεργειών στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συντονισμός ενεργειών στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 
Συνάντηση εργασίας εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Σολδάτου και του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας  Κωνσταντίνου Χριπάτσιου.
διαβαστε περισσοτερα
Εκδήλωση για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.

Εκδήλωση για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 3-4-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Ξηρομέρου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της συνεργασίας και της διασύνδεσης των δομών, των φορέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας θέτει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Αστακού, για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.
διαβαστε περισσοτερα
Υποχρέωση ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο από 1-5-2024 έως 31-10-2024.

Υποχρέωση ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο από 1-5-2024 έως 31-10-2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 3-4-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ. Ο Δήμος Ξηρομέρου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 1-5-2024 έως 30-10-2024, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός των ορίων του Δήμου, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και να συντηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, και συγκεκριμένα: Α) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, Β) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, Γ) εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, Δ) οικοπεδικών εκτάσεων με κτίσμα σε περιοχές ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Ο καθαρισμός το παραπάνω χώρων θα περιλαμβάνει: 1.
διαβαστε περισσοτερα

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Ναούμης - Υπ. Ευρωβουλετής Νέας Δημοκρατίας

Αν και έχασα την όρασή μου είκοσι χρόνια πριν, δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι. Έχω δώσει πολλές μάχες στη ζωή μου και πάντα τα έχω καταφέρει! Μπροστά μου, έχω άλλον έναν ανάλογο αγώνα.Μια «μάχη» που θα τη δώσω έντιμα, με το ίδιο ήθος και τις αξίες που με διακρίνουν διαχρονικά.
Είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και σε καλώ, να πας στην κάλπη να ψηφίσεις γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Δώσε μου τη δύναμη, να εργαστώ για μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών, για μια Ευρώπη πιο φιλόξενη για τις γενιές που έρχονται. Για μια Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης.
διαβαστε περισσοτερα

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024

Χορήγηση  Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024
Η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024 αρχίζει στις 4 Απριλίου 2024  διαρκεί έως 31 Οκτωβρίου 2024 καιαφορά σε  άτομα με  ποσοστό  αναπηρίας  τουλάχιστον  67%, και με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου με αναπηρία 67% και πάνω που συνοικεί και βαρύνει το φορολογούμενο (εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω). Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης Τυφλότητας και Βαριάς Νοητικής Υστέρησης (Β.Ν.Κ.) που λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται Κάρτα Μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.
διαβαστε περισσοτερα

«Απόφαση υπέρ του Δικαίου, της διασφάλισης των ελαιοπαραγωγών και των εξαγωγέων της χώρας μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ.

«Απόφαση υπέρ του Δικαίου, της διασφάλισης των ελαιοπαραγωγών και των εξαγωγέων της χώρας μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................