Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Διονυσίου Ζαρκαδούλας

Συλλυπητήρια στους οικείους του 
διαβαστε περισσοτερα

Από κ. Γεωργούλα Κώστα : Πρώην Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και νυν Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης.

Η δική μας οπτική για το ΚΗΦΗ στην Κανδήλα
Να επισημάνουμε ότι τα παρακάτω αποτελούν τη δική μας οπτική (πρώην Πρόεδρος και κατ’ επέκταση το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης που συμφωνούσε με τη διαχείρηση  όπως προκύπτει από τις αποφάσεις) και βασικό σκοπό έχουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις δράσεις μας, οι οποίες έχουν καταγραφεί και σε επίσημο απολογισμό μας με την παράδοση της επιχείρησης και όχι να προκαλέσουμε οποιαδήποτε διένεξη με την παρούσα διοίκηση. 
διαβαστε περισσοτερα

Ακρόπολη αρχαίου Φιστύου-Παλιομονάστηρο(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Βόρεια και κοντά στην όχθη της λίμνης Τριχωνίδας, επάνω στο δρόμο Δογρής - Νερομάνας, σε απόσταση 1,5 χλμ. από το χωριό Νερομάνα και 1 χλμ. περίπου βορειοανατολικά της Δογρής, πάνω σε ένα λόφο ύψους 400 μ., με το τοπωνύμιο Παλιομονάστηρο, σώζονται τα ερείπια μιας αρχαίας οχυρωμένης πόλης, πιθανόν του αρχαίου Φιστύου. Η οχύρωση στο Παλιόκαστρο της Νερομάνας αναπτύσσεται γύρω από το ερειπωμένο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων (Παλιομονάστηρο). Αποτελείται από έναν μικρό, ελλειπτικού σχήματος, περίβολο, συνολικού μήκους 250 μ. περίπου, από τα οποία μόνο 160 μ. περίπου είναι ορατά σήμερα. Το τείχος αυτό ενισχύεται από 3 πύργους και πιθανόν από μια πύλη στα Ανατολικά, η οποία έχει σήμερα καταστραφεί από την κατασκευή του δρόμου, που οδηγεί από την λίμνη Τριχωνίδα στη Νερομάνα. Ο ίδιος δρόμος έχει καταστρέψει και μεγάλο τμήμα (το Νότιο, ΝΑ και το ΝΔ) της οχύρωσης, η οποία χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ. Το καλύτερα σωζόμενο τμήμα της οχύρωσης είναι το Βόρειο, το οποίο είναι δομημένο κατά το τρα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................