Πλήθος κόσμος στην αρτοκλασία του Συλλόγου Στανιατών''Ο Άγιος Δημήτριος''

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία του Συλλόγου των εν Αθήναις απανταχού Στανιατών ενόψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου που τιμά την ενορία του χωριού τους και την ονομασία του Συλλόγου. Μετά το τέλος της αρτοκλασίας ο Σύλλογος  πρόσφερε  άρτους, γλυκά, καφέδες, αναψυκτικά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καραδήμας Σπύρος και τα μέλη του Δ/Σ ευχαρίστησαν τους συγχωριανούς και τους φίλους που παραβρέθηκαν
διαβαστε περισσοτερα

Δημοπρατούνται άμεσα 26 νέα έργα για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αιτωλοακαρνανία Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού  δικτύου που αποτελείται από 10 υποέργα, με προϋπολογισμό 36,7 εκ. ευρώ, τα οποία αφορούν ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρρους ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ. Αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για την τριετία 2019-2021, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ"

ΕΡΓΟ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ» ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ To Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ» προϋπολογισμού 104.907,00 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%).
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων στη Δυτική Ελλάδα- Συνδιοργανωτής της «Regional Agenda» η Περιφέρεια

Σε σημαντική ευκαιρία για την σύνδεση της μαγειρικής τέχνης με την τοπική παραγωγή και την προβολή της μεσογειακής κουζίνας αναδεικνύεται η τετραήμερη συνάντηση «Regional Agenda-Περιφερειακή Ατζέντα» που θα φιλοξενηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα.
διαβαστε περισσοτερα

Πληρωμή ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους και αναβάθμιση των ελέγχων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ. ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ( ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 1940 ΘΥΜΑΤΑΙ…!)

                    ΜΠΑΜΠΙΝΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940   Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Μαρτυρίες και Μνήμες
Ένας δεκάχρονος μαθητής του 1940 στο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης θυμάται τώρα (2010)και αφηγείται πώς εκείνο το πρωινό στις 28 Οκτωβρίου 1940  φτάνει η είδηση του πολέμου στο Σχολείο του χωριού όπου οι μαθητές με τη δασκάλα τους αρχίζουν τη νέα σχολική τους ημέρα…. Το Σχολείο έκλεισε και η κήρυξη του πολέμου αλλάζει τη ζωή όλων, μικρών και μεγάλων. Η μικρή κοινωνία του χωριού συγκλονίζεται και αποχαιρετά  με συγκίνηση τα παιδιά της.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................