ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ε
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την  Παρασκευή  02 Ιουνίου και ώρα 20.00 καλούνται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που έχουν έδρα τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου, η Δημοτική και οι Τοπικές Κοινότητες να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της έδρας του Δήμου στον Αστακό για να μιλήσουμε για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις έως τέλος του έτους.
διαβαστε περισσοτερα

Το Πανηγύρι του Αη Συμιού στο Μεσολόγγι

Ξεκινά το Σάββατο 3 Ιουνίου στην Ιερή Πόλη τουΜεσολογγίου το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού που θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 6/6.


Σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών με σκοπό το συντονισμό για την διεξαγωγή του πανηγυριού αλλά και την υποδοχή ντόπιων και επισκεπτών στους χώρους του.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 3/6, με τα εγκαίνια από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, του νέου γραφείου – εκθεσιακού χώρου του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Αη-Συμιός» (πάροδος οδού Σταυροπούλου -ώρα 20.30 μ.μ.), ενώ θα ολοκληρωθούν στο ιστορικό νησάκι της Κλείσοβας το απόγευμα της Τρίτης 6/6, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα εορτάζει η Αγία Υπομονή.

Η Αγία Υπομονή ήταν η μητέρα του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κων/νου Παλαιολόγου. Στις μέρες που ζούμε είναι αυτή που μας χαρίζει δύναμη και ΥΠΟΜΟΝΗ και βρίσκετε στην επικαιρότητα...


(Οι Αγιογραφίες είναι από το Εργαστήρι Αγιογραφίας  του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΜΟΥ)

Εργαστήρι Αγιογραφίας - Ψηφιδωτά
'Αγιος Κων/νος Αγρινίου bacilstamos@gmail.com




διαβαστε περισσοτερα

Σε αναστολή για δύο χρόνια ο ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια

Παρατείνεται για δύο έτη, δηλαδή για το 2017 και το 2018, η αναστολή επιβολής συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια, τα βοσκοτόπια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων των αγροτών, σύμφωνα με τις διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - η Κιβωτός στο Πάρκο Τρίτση Σάββατο 10 &Κυριακή 11 Ιουνίου

διαβαστε περισσοτερα

Η θεατρική ομάδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, στα πλαίσια της εκδήλωσης "ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ", θα παρουσιάσει απόψε το θεατρικό δρώμενο: "ΑΤΙΤΛΟ" του ΑΛΕΚΟΥ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ.

Σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
Σκηνικά ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ
Ηχος-Φωτισμοί ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΙΝΤΖΟΣ
Δημιουργία αφίσας ΓΙΤΣΑ ΠΑΝΤΑΖΗ-ΝΑΣΤΟΥΛΗ
Παίζουν :
διαβαστε περισσοτερα

Ιόνια Οδός: Σε 3 φάσεις ολοκλήρωση μέχρι τον Αύγουστο

Προς τον επίλογο οδεύει το έργο ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού που ξεκινά από το Αντίρριο και καταλήγει στα Ιωάννινα. Σήμερα ο άξονας λειτουργεί με 2 αυτοτελή τμήματα από την Κλόκοβα μέχρι την Αμφιλοχία και από την Άρτα μέχρι την Πέρδικα. Αυτό που θα ζήσουμε μέσα στο καλοκαίρι είναι η σταδιακή ολοκλήρωση των 3 εναπομείναντων τμημάτων ούτως ώστε οι ταξιδιώτες του Αυγούστου να μην συναντήσουν πουθενά την παλιά εθνική οδό.
διαβαστε περισσοτερα

Το ΚΚΕ κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου σχετικά με τη μεταβίβαση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ στο Υπερταμείο και ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων της απόφασης

διαβαστε περισσοτερα

Ο Μιχάλης Χαραλάμπους επανεξελέγη πρόεδρος της Αναγγέννησης ΡΙΓΑΝΗΣ

Μετά τις Εκλογές της Γενική Συνέλευση του Σαββάτου 20-5-2017 στη Πλατεία Ρίγανης αποφασίστηκε και προέκυψαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ”. Στις 28-5-2017 στα Γραφεία της ομάδας πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες του Σωματείου, από τις οποίες προέκυψε η παρακάτω σύνθεση του νέου συμβουλίου του συλλόγου:
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ:Σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου 2017.Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 564 χρόνια από την Άλωση της Πόλης

διαβαστε περισσοτερα
Σαν σήμερα .Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σαν σήμερα .Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ!

Αφού έστειλαν υπομνήματα και επιστολές διαμαρτυρίας και δεν εισακούστηκαν οι κάτοικοι των χωριών  Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουργιώτισσα προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα που τους «καίει» και δεν είναι άλλο από το δυσβάσταχτο κόστος των διοδίων …Με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού οι κάτοικοι  πέριξ του κόμβου Ρίγανης πρέπει  να πληρώνουν διόδια διέλευσης 3,5€ χωρίς να χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό ή τις ωφέλειες της για χρήση 500 μέτρων. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβάλλει  νέο χαράτσι στο νερό, πλήττοντας διπλά τους αγρότες, αφού θα το πληρώσουμε τόσο για την ύδρευση του αγροτικού νοικοκυριού,  όσο και για άρδευση των καλλιεργειών μας.    Πρόκειται  για το πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος  που επιβάλλεται  με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, στα πλαίσια εφαρμογής από τη χώρα μας  της Οδηγίας – Πλαίσιο της ΕΕ 2000/60 για τα νερά κι έρχεται να προστεθεί στα υψηλό ποσό που, ήδη, πληρώνουμε  και για το πόσιμο, αλλά, μέσω των ΤΟΕΒ και για το νερό άρδευσης. Το τέλος  θα το εισπράττει ο δήμος, ο οποίος θα μετρά την κατανάλωση στις ιδιωτικές αγροτικές γεωτρήσεις και θα το αποδίδει στο Πράσινο Ταμείο της ΕΕ, κρατώντας ως προμήθεια το 2,5% του ποσού.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................