ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε.
Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς επίσης τις τροποποιήσεις και τις καινοτομίες που αυτό περιέχει, μετά την αναμόρφωση και ψήφισή του, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας (την Τρίτη 28 Απριλίου 2020).

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας epresence.gov.gr καιγια τον λόγο αυτό θα πρέπει να μας κοινοποιήσετε, το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 14:00, το ονοματεπώνυμο του δημοσιογράφου ή συνεργάτη σας που επιθυμεί να συμμετάσχει καθώς και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να αποσταλεί η σχετική πρόσκληση συμμετοχής.

διαβαστε περισσοτερα

«Έξυπνο» σύστημα φωτεινής σηματοδότησης αποκτάει η Δυτική Ελλάδα

«Έξυπνο» σύστημα φωτεινής σηματοδότησης αποκτά η Δυτική Ελλάδα, καθώς σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ο ΠεριφερειάρχηςΝεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Προμήθεια και Εκσυγχρονισμός Φωτεινής Σηματοδότησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Το νέο σύστημα έρχεται να ανταποκριθεί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις πόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Θα αποτελείται από υπολογιστές κυκλοφορίας και ρυθμιστές κυκλοφορίας, καθώς επίσης από τον εξοπλισμό διασύνδεσης μεταξύ τους. Συμπεριλαμβάνονται ρυθμιστές κυκλοφορίας, οι οποίοι θα συνδεθούν είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα με το νέο κέντρο φωτεινής σηματοδότησης. Από εκεί θα γίνεται επιτήρηση και αναγγελία βλαβών, συλλογή, καταγραφή, ανάλυση στοιχείων κυκλοφορίας, επιλογή προγράμματος για κάθε κόμβο, εφ…
διαβαστε περισσοτερα

10 Μάη 2020. Γιορτή της Μητέρας .Μαρία Ν. Αγγέλη Στη μνήμη της μάνας μου, Ξηρομερίτικα τραγούδια…

Εικόνα: Ειρήνη Αγγέλη

«Η μάνα είναι ζάχαρη, η μάνα είναι μέλι
Η μάνα είναι μυστικό, κασέλα κλειδωμένη
Κι όσα σκεπάζει ο ουρανός  τόσα σκεπάζει η μάνααα!»
Θα το γυρίσω να το ειπώ κι αλλιώς το μοιρολόγι: «Φυσάει αέρας δεν ακούω κι αντάρα δε χωρίζω
Ρίχτει και σιγαλή βροχή δεν σας καλοχωρίζω
-Χριστέ μ’, πάψε τον άνεμο και σκόρπα την αντάρα!
Κι ακούω μια ψιλή φωνή απ’ τον απάνω κόσμο
Κι είναι φωνή απ’ τα παιδάκια μου, μου λένε να γυρίσω πίσω
-Τάξε μανούλα μ’ τάματα, χρυσάφια και ασήμια
για να σ’ αφήνει ο χάροντας να ’ρχεσαι δυο τρεις φορές το χρόνο
Μια να ’ναι τα Χριστούγεννα κι η άλλη τ’ς  Αποκρέες
Κι η Τρίτη η καλύτερη να ’ναι μέσ’ το Πάσχααα!
για ν’ ανταμώνουμε όλοι μαζί γονέοι με τα παιδιάαα τους…» [Ξηρομερίτικα μοιρολόγια. Τα τραγούδησαν Ξηρομερίτισσες μοιρολογίστρες για τη μάνα μου… Βλέπετε: Μ. Ν. Αγγέλη, «Ξηρομερίτισσες μοιρολογίστρες: οι ποιητάρισσες του θανάτου», στο Περιοδικό: Τα Αιτωλικά, έκδοση   ΑΙ.ΠΟ.Ε , τεύχος 10].
διαβαστε περισσοτερα

Γνωρίζοντας την Αιτ/νια .Ο πύργος της Κλεισούρας: Ένα καταπληκτικό video του Ανδρέα Κουτσοθανάση

Ο Γάλλος περιηγητής M. Raoul de Malherde που διέβη το φαράγγι το 1834 (Βιβλίο :Η Αιτωλοακαρνανία με τα μάτια των περιηγητών Ευθύμιος Α .Πριόβολος σελ.185 ) γράφει: ''Στην έξοδο του στενού δεξιά ήταν τα ερείπια δυο πύργων που φύλαγαν κάποτε το πέρασμα ''
Σήμερα όλοι παρατηρούμε μια σωληνοειδής κατασκευή, χωρίς να ξέρουμε τίποτα για την ιστορία του. Οι πιο ειδικοί μιλούσαν για πύργο-Καζαρμά ήταν ένα τυπικό δείγμα αμυντικής κατοικίας του 18ου αιώνα. Λόγω της διαρρύθμισης του χώρου, το κτίσμα τοποθετείται μετά τον 14ο αιώνα, μετά την ανακάλυψη της πυρίτιδας και χρησίμευε για οχυρωματικούς σκοπούς.
Tο οίκημα από ότι φαίνεται κατεδαφίστηκε τουλάχιστον πριν από 100 χρόνια, χωρίς να τεκμηριωθούν περισσότερα στοιχεία για αυτό.
Πηγή:Λίνος Υφαντής.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................