ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Λόγω του ότι βρισκόμαστε στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου η οποία διαρκεί από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4- 12 Τεύχος ΒΑ) Πυροσβεστική διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς , όπως προβούν στον καθαρισμό αυτών και των πρανών τους, από χόρτα, κλαδιά κλπ., το συντομότερο δυνατόν.
Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτό το θέμα διότι μας αφορά όλους .
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Ατομικό ρεκόρ και πρόκριση ο Γιάννης Κυριαζής!

Καταπληκτικά ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του στίβου στο Άμστερνταμ με τον Γιάννη Κυριαζή να συνεχίζει το σερί των ελληνικών προκρίσεων. Ο Έλληνας πρωταθλητής έστειλε το ακόντιο στα 81.92μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 81.87μ. και θα αγωνιστεί στον αυριανο τελικό στην πλατεία του Μουσείου. Στην πρώτη του προσπάθεια, ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή έριξε στα 77.20μΜπαμπίνη ΙΝ.....Συγχαρητηρία Γιάννη SPORTSFEED
διαβαστε περισσοτερα

Φωταγωγήθηκε το σπήλαιο της Βαράσοβας! / Δείτε εντυπωσιακές φωτό!

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας από τον Ευάγγελο Παπαγεωργίου,

Ή προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας από τον Ευάγγελο Παπαγεωργίου, Πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Human Aid», συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στο Μεσολόγγι.
Ένα φορτηγό 6 τόνων γεμάτο από τρόφιμα και ρούχα θα φθάσει την Πέμπτη  07/07/2016 και ώρα 12:00 στη πόλη και θα παραδοθεί επίσημα από τον Ευάγγελο Παπαγεωργίου στον Δήμαρχο κ. Νίκο Καραπάνο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Μεσολογγίου και να διατεθούν στους ανθρώπους που τα  χρειάζονται  αυτή την εποχή. 

Παπαγεωργίου Ευάγγελος
Σύμβουλος Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουικ
Πολιτευτής  Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν. Αιτωλοακαρνανίας



διαβαστε περισσοτερα

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ''Πανηπειρώτικο πανηγύρι 2016'', το Σάββατο 9 Ιουλίου, ώρα 20.30' στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον

Δείτε: Εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Η ζωή στο Ξηρόμερο……

Μπαμπίνη 13 Απρίλη 1916 Ξηρόμερο


Αφήγηση του Γεωργίου (Γάκια) Παπαδημητρίου

Ο ήλιος είχε αρχίσει να ξαπλώνει πίσω από τα βραχώδη Ακαρνανικά Όρη. Κουράστηκε κι αυτός ο άμοιρος να βλέπει τους ταλαιπωρημένους αγρότες να ψήνονται κάτω από τις αχτίδες του,χωρίς έλεος. Σε λίγο θα έδινε τη θέση του στο φεγγάρι που άρχισε να φαίνεται παίζοντας κρυφτούλι με τα αστέρια. Ήθελε να τους διώξει. Τους λυπόταν. Τους είχε δει από τα χαράματα,πριν δώσει τη θέση του στον ζωοδότη μα τόσο σκληρό ήλιο το φεγγάρι. Ακόμη δεν είχε φύγει από τον έναστρο ουρανό και είχαν καταφτάσει με τα άλογα για το όργωμα. Τώρα ξανά τους βρίσκει εκεί, κουρασμένους και ηλιοκαμένους. Τα καπνοχώραφα είχαν οργωθεί και ταλαιπωρηθεί μπήγοντας το υνί στα σπλάχνα τους., το άροτρο σκάλιζε τη καρδιά τους μέχρι να βγάλει τις πέτρες και τα χόρτα. Όλα τα παράσιτα έπρεπε να ξεριζωθούν. Ούτε ένα δέντρο δεν υπήρχε να τα σκιάζει, απόκαμαν. Μόνο το γλυκό φεγγάρι ξανά θα τα ηρεμούσε.

διαβαστε περισσοτερα

Χρήστος Κολοβός:Τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών στα χωριά μας.ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Σε μία εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας πρέπει να έχουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Φυτείες 6/7/2016 Τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών στα χωριά μας.

Τα χωριά μας στερούνται της απαραίτητης ιατρικής κάλυψης και πολλοί συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους από ξαφνική ανακοπή καρδιάς σε πολλούς δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους, και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ανάνηψης εκείνες τις στιγμές, είναι να υπάρχει ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής έτοιμος προς χρήση. Να τοποθετηθούν εκεί που δεν υπάρχει γιατρός και που βρίσκονται μακριά από τα Κέντρα Υγείας Αστακού –Κατούνας και Μύτικα ή τα νοσοκομεία Αγρινίου- Μεσολογγίου. Ο Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ( AED ), είναι μια συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης ,τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητα του. Αποκλειστικός στόχος είναι να μεγαλώσει ο αριθμός ευκαι…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................