Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

Το Μπαμπίνη ΙΝ στον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωναστον Πειραιά.Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά. Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντος Μητροπολίτη Νικοπόλεως &Πρεβέζης κ. ΧρυσοστόμουΠρωθιερέας του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ο συμπατριώτης μας και φίλος από το Αγράμπελο Ξηρομέρου π. Βασίλης Πόπης με σπουδαίο έργο στην ενορία του Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος παιάνιζε στη λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα.










διαβαστε περισσοτερα

Πάνω από 800 σπιρομετρήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2016

Περισσότερες από 800 σπιρομετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2016 σε διάφορα σημεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και προαγωγή της Υγείας των πολιτών.
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα... Άγιος Σπυρίδων

Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος. Είναι, επίσης, πολιούχος Άγιος του Πειραιά. Η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 14 Δεκεμβρίου από την Καθολική. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε περί το 270 στην Άσκια, τη σημερινή Άσσια Αμμοχώστου, που βρίσκεται στα Κατεχόμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καταγόταν από ταπεινή οικογένεια και ήταν μάλλον εύπορος για τα μέτρα της εποχής, αφού είχε στην κατοχή του αγροτική γη και κοπάδια προβάτων. Με την προτροπή των γονέων του παντρεύτηκε μια ενάρετη συγχωριανή του, με την οποία απέκτησε μία κόρη, ονόματι Ειρήνη. Οι γραμματικές του γνώσεις ήταν περιορισμένες, αλλά χάρη στην αρετή του και τον άρτιο χριστιανικό του βίο εξελέγη επίσκοπος Τριμυθούντος (σημερινή Τρεμετουσιά Λάρνακας). Ο Σπυρίδων ως επίσκοπος Τριμυθούντος μετείχε στην Α' Οικουμενική Σύνοδο τη…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................