Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ,Θανάση Μαυρομάτη

διαβαστε περισσοτερα

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.Το Ελληνικό Δωδεκαήμερο.Του Χρήστου Τούμπουρου*

Λαογραφικά Σημειώματα
«Χ’στού-Λαμπρή» τρώγαμε κρέας! Τον άλλο καρό, «άστα να πάνε». Υπήρχε και η εξαίρεση. Κανένας κόκοτος ή «ο πατσιάς απ’ το δαμάλ’» όταν το πουλάγαμε στον χασάπη. Άσε που νηστεία είχαμε ολόκληρο σαρανταήμερο Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο. Τις υπόλοιπες ημέρες; «Πατάκες και φουσκοκοίλια». Γι’ αυτό, λοιπόν, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πέρα από το θρησκευτικό περιεχόμενο έπαιρνε και την όποια μπορεί να φανταστεί κάποιος «μορφή γαστρονομικής κατάνυξης και χαρακτηριστικής υπερβολής».«Τον αγλέουρα έφαγες, θα σούρ’ ταμπλάς. Σταμάτα». Οι μεγάλοι με τίποτε δεν σταματούσαν και μέρος της συζήτησης ήταν τα μελλοντικά τους σχέδια για ένα άλλο… Πασχαλιάτικο τραπέζι.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το τουριστικό γραφείο Ξηρομέρου- Διονυσία Τόντου

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Συρρακιώτη της Πρέβεζας Βασίλη Ευαγγέλου

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ''

διαβαστε περισσοτερα

Η εξαιρετική ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα στην 15η γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες (βίντεο Σπύρος Μπενέκος)

15η Γιορτή Τσιγαρίδας <<η γιορτή των Φυτειών>> <<η γιορτή του Ξηρομέρου>>  Συμμετέχει η εξαιρετική ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα. 
Η κομπανία είναι τετραμελής και αποτελείται από τον Ηλία Πλαστήρα στο κλαρίνο, φλογέρα  και στο τραγούδι, το Βασίλη Αθανασία στο βιολί, το Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο –τραγούδι,  και τον Διονύση Ζώη στο  ντέφι,  ενώ η ερμηνεία των τραγουδιών είναι συλλογική και πολυφωνική.
https://www.youtube.com/watch?v=FNUIK8WIsh8
O Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών "Ακαρνανικό Φως" σας προσκαλέι για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Γιορτή Τσιγαρίδας.
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019
Πλατεία Φυτειών
Ωρα: 11:30πμ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank