Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στις 9 του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 μ.μ., σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα στην έδρα του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 09-12-2019.pdf276 kB https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα

Ο Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης (Ιστορία)

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πολιούχος Άγιος της Μπαμπίνης, τον οποίο τιμούμε και λατρεύουμε ιδιαίτερα. Η καθεδρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου χτίστηκε περίπου τον 13οαιώνα, δηλαδή, στους Βυζαντινούς χρόνους κατακτητές. Το 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους και Λατίνους Σταυροφόρους, η περιοχή της Ακαρνανίας περιλαμβανόταν στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, που δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο Δούκα Κομνηνό και είχε έδρα την Άρτα.  Η περιοχή του Ξηρομέρου εντάχτηκε στην Επισκοπή Αετού και στη Μητρόπολη Άρτας ως το 1864, που την κατέστρεψε ο Μοροζίνι. Ύστερα εντάχτηκε στη Μητρόπολη Άρτας και Ναυπάκτου και από το 1830 στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην Επισκοπή Ακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστήμιο ενωμένοι κάνουμε μια νέα αρχή…» «Σήμερα γίνεται μια νέα και καλή αρχή. Και είναι στο χέρι μας, αυτή η αρχή να έχει και καλό τέλος» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτηση που έκανε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, όπου παρουσία της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσώπων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου και του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων, συζητήθηκε το ζήτημα αναστολής λειτουργίας των νέων Τμημάτων, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στα υφιστάμενα Τμήματα.
διαβαστε περισσοτερα

ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Γιορτή τσιγαρίδας Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών "Ακαρνανικό Φως" σας προσκαλεί για 15η συνεχόμενη χρονιά στην Γιορτή Τσιγαρίδας.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019
Πλατεία Φυτειών
Ωρα: 11:30πμ.


Συμμετέχει η εξαιρετική ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα.
Σας περιμένουμε!


Συνδιοργάνωση: 
Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών "Ακαρνανικό Φως"
Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ξηρομέρου
Δημοτική Ενότητα Φυτειών










διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες του προέδρου τ/κ Μπαμπίνης Θεόδωρου Ζαρκαδούλα για τον στολισμό και το στρώσιμο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου

Ευχαριστώ θερμά τις Γυναίκες του χωριού μας για τον καθαρισμό,στολισμό και στο στρώσιμο με χαλιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου,  εν όψει της γιορτής του πολιούχου μας  στις 6 Δεκεμβρίου .
Μια πρωτοβουλία της Αγλαΐας Μπακογιώργου και τη συμμετοχή των Γυναικών :
Φωτεινής Κολώνια,Βασιλικής Κολώνια,Γεωργίας Παλιούρα,Ρόζας Δημ.Κοσμά,Δήμητρας Χάνδρα Θανασούλα ,Ευστρατίας Κολώνια.

Σας ευχαριστώ ... Χρόνια πολλά και καλές γιορτές στους Απανταχού Μπαμπινιώτες 

Θεόδωρος Ζαρκαδούλας
Πρόεδρος Τ/Κ.Μπαμπίνης
διαβαστε περισσοτερα

Παρεμβάσεις ύψους άνω των 15 εκ. ευρώ σε ΤΟΕΒ της Δυτικής Ελλάδας με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη

Παρεμβάσεις συνολικού ύψους 15.307.094 ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και κατά συνέπεια οι δυνατότητες άρδευσης σημαντικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα (και ειδικότερα στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων») και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), είναι τα εξής:
διαβαστε περισσοτερα

Νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης

Νέος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας εξελέγη οαντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών,Θανάσης Παπαθανάσης, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου στην Ι.Π. Μεσολογγίου.
Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: 
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΒΟΛΙΟΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ για την εκδρομή ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ (ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΑΚΟΜΗ!!!!)

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................