Το πρώτο από τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου, ήρθε και είναι έτοιμο να τεθεί σε κυκλοφορία.

https://mytikaspress.blogspot.com
Με χαρά εντοπίσαμε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι παραλήφθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το πρώτο από τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου (μάρκα Mercedes). Ήρθε στον Δήμο και είναι έτοιμο να τεθεί σε κυκλοφορία. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θετικό γεγονός, που για πολλά χρόνια σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις είχαν εντοπίσει την αναγκαιότητα προμήθειας των συγκεκριμένων οχημάτων, για ένα Δήμο με μεγάλη γεωγραφική έκταση. Πολλά χρόνια λοιπόν το ακούγαμε στα δημοτικά συμβούλια, αλλά δεν υλοποιούταν. Σήμερα λοιπόν έγινε.
διαβαστε περισσοτερα

Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Με απόφασή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ορίζονται για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2024 ως κατάλληλες για κολύμβηση με εξαιρετικής ποιότητας θαλάσσια ύδατα και λαμβάνοντας υπόψιν την υγιεινή της ακτής, τις παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:
διαβαστε περισσοτερα

Την Παρασκευή τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Μνήμες τ’ Αη Συμιού» στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Μνήμες τ’ Αη Συμιού» στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο Αη Συμιός» συνδιοργανώνουν την έκθεση με τίτλο: «Μνήμες τ’ Αη Συμιού», στο κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι. Τα  εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21:00.
διαβαστε περισσοτερα
Εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών για το κίνδυνο πυρκαγιάς.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών και επισκεπτών για το κίνδυνο πυρκαγιάς.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 20/6/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2024, η περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου υπάγεται στην υψηλού κινδύνου και σήμερα έχουμε και αρκετό άνεμο που φυσά. Εφιστούμε ξανά προσοχή σε όλους τους πολίτες. Δεν ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο και δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο. Ζητάμε από τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο Ξηρομέρου, όταν αντιλαμβάνονται ότι σε κάποιο σημείο έχει πιάσει φωτιά. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες για την λελογισμένη κατανάλωση του νερού. Όχι στην σπατάλη.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 20/6/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρυ, την προσοχή στην κατανάλωση του νερού ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Καταναλώνουμε το αγαθό του νερού με σύνεση. ΟΧΙ σπατάλη του νερού. Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε καταναλώσεις νερού για πλύσιμο οχημάτων και σκαφών, πάντα με μέτρο χωρίς να αφήνουμε το νερό ανοικτό.
διαβαστε περισσοτερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Παρασκευή 21-06-2024. Εφιστάται η  προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΤΟΥ ΖΑΜΠΑΡΑ - Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

Δήλωση του Βουλευτή και  Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου

Στις 12 Ιουνίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, η έγκριση της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................