ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α 'ΕΠΣΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ .ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ -ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 0-1 (Φωτορεπορτάζ Χρήστος Μπόνης)

Με τους τρεις βαθμούς τις νίκης έφυγε από τον Αστακό η ομάδα της Κατούνας(Σάββατο 9-3-2019)καθώς επικράτησε του Ηρακλή με 0-1.Πλούσιο φωτορεπορτάζ με το φακό του Χρήστου Μπόνη
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφόρησαν τα ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (217) της εφημερίδας ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ,περιοδική έκδοση του συνδέσμου Χρυσοβιτάνων Ξηρομέρου ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'' θα διαβάσετε θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο  καιρό τη Τ/Κ Χρυσοβίτσας, άρθρα,αλλά και  δραστηριότητες του  Πολιτιστικού  Συλλόγου. Διαβάστε τη
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΚΑ :Εθελοντική αιμοδοσία -Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

διαβαστε περισσοτερα

«Του γεφυριού της Άρτας» και « η στοιχειωμένη » των μαθητών…Επιμέλεια: δρ Μαρία Ν. Αγγέλη

Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες
γιοφύρι-ν-εθεμέλιωναν στης Άρτας το ποτάμι.
Oλημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν.
Μοιριολογούν οι μάστοροι και κλαιν οι μαθητάδες:
«Αλίμονο στους κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας,
ολημερίς να χτίζουμε, το βράδυ να γκρεμιέται!»
Πουλάκι εδιάβη κι έκατσε αντίκρυ στο ποτάμι,
δεν εκελάηδε σαν πουλί, μηδέ σα χελιδόνι,
παρά εκελάηδε κι έλεγε, ανθρωπινή λαλίτσα:
«Α δε στοιχειώσετε άνθρωπο, γιοφύρι δε στεριώνει·
και μη στοιχειώσετε ορφανό, μη ξένο, μη διαβάτη,
παρά του πρωτομάστορα την όμορφη γυναίκα…

διαβαστε περισσοτερα

Αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου- Όμηρος Νεοχωρίου. Τετάρτη 13-03-2019 Ωρα 19.30

Φιλικός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστώνΑ.Ε.Κ.ΑΓΙΟΥΚΩΝ.ΝΟΥ-ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥθα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019  Ωρα 19:30στο γήπεδο ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου
διαβαστε περισσοτερα

Απόστολος Κατσιφάρας: Σύντομα το Μεσολόγγι θα έχει το δικό του Αρχαιολογικό Μουσείο – Εγκαταστάθηκε ανάδοχος στο «Ξενοκράτειο»

Η υλοποίηση ενός οραματικού έργου για το Μεσολόγγι, η αποκατάσταση του Ξενοκράτειου κτιρίου και η μετατροπή του σε αρχαιολογικό μουσείο, περνά σε φάση υλοποίησης, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου που έγινε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στην οποία παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από σήμερα Τρίτη 12-03-2019μέχρι και την Τετάρτη 13-03-2019και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά και Βόρεια από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις άνεμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά: Πιο αναλυτικά:

διαβαστε περισσοτερα

Καλημέρα από τη συννεφιασμένη Μπαμπίνη (φωτο)

Εικόνες  από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου με συννεφιά σήμερα ,μας  έστειλε φίλος αναγνώστης .
διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 13:00 Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΠΑΤΗΣΙΩΝ 5 , 104 31 ΑΘΗΝΑ e-mail:papadatounews@gmail.com ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2019 Του Συλλόγου Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
Ο Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του, που θα πραγματοποιηθεί  την  17 Μαρτίου 2019 ημέρα Κυριακή στην μουσική ταβέρνα « ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ » οδός Κειριαδών 160 & Χαμοστέρνας, Κάτω Πετράλωνα, 210 3471165.    Ώρα προσέλευσης 13:00.
  Η συμμετοχή κατ’ άτομο καθορίστηκε στα  € 20 και περιλαμβάνει πλήρες και προσεγμένο μενού.   Αλλά πάνω απ΄ όλα  στην τιμή περιλαμβάνονται το κρασί και τα αναψυκτικά. ( όσο πιείτε…..)   Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Συλλόγου μας και να περάσετε με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας ένα όμορφο μεσημέρι Κυριακής  με ποιοτική ελληνική μουσική και  τραγούδια σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για προσκλήσεις και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δημήτρης Στεργίου
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ(Κούλουμα στον Αστακό -φωτο Χρήστος Μπόνης)

Στην παραλία του Αστακού στήθηκε μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα  που γέμισε από δεκάδες Ξηρομερίτες για να γιορτάσουν τα Κούλουμα .
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................