Μπαμπίνη..Αλλοτινές μου ………… Εποχές

Καραμούζιο Γυμνάσιο Αστακού:Τάκης Κατσίκας - Λάκιας Μασσαλής
Τάκης Κατσίκας .Αρμάθιασμα(μπιλόνιασμα) καπνού
διαβαστε περισσοτερα

Μια Ηπειρώτικη Διήμερη (30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου) Πολιτιστική Πανδαισία στην Ηλιούπολη

Για τον Ηπειρώτη το πανηγύρι σημαίνει:

Είναι η ατομική ψυχή, η υφασμένη στην πλάση, το προσωπικό βάσανο αλλά και βάλσαμο των Ηπειρωτών, το μεράκι, ο σεβασμός «σ’ όσους πέρασαν», η σύνθεση των βιωμάτων, από μικρά παιδιά και η πορεία στην αναζήτηση της ομορφιάς. 
Το πανηγύρι είναι ο καημός, η ψυχή, τα βάσανα, η φτώχια, ο αγώνας, η προκοπή, οι σχέσεις, οι χαρές και οι λύπες… Κάθε τόπο, κάθε γωνιά και κάθε ηπειρώτικο απόσκιο θυμόμαστε με αγάπη εκεί όπου όχι μόνο απλά ονειρευτήκαμε, αλλά πλάσαμε και φυλλωσιές ονείρων. Κι όλα αυτά συνυπάρχουν μαζί με την ηπειρώτικη ψυχή στα πανηγύρια. 

 Παράλληλα όμως είναι και ένας χαιρετισμός στην πατρίδα, μέχρι να φτάσουμε το καλοκαίρι εκεί.

"Το άγιο χώμα που πατάς, τα δάση που διαβαίνεις
τα μαύρα μάτια που κοιτάς, τ'αγέρι π'ανασαίνεις
τους ποταμούς, τα κρύα νερά, τα πλάγια τ'ανθισμένα
και τα βουνά μας τα ισκερά χαιρέτα κι' απο μένα."


Κώστας Κρυστάλλης 

Μ’ αυτές τις αρχές διοργανώνουμε και το φετινό πανηγύρι μας και σάς καλούμε όλοι μας …
διαβαστε περισσοτερα

Έτοιμη, σχεδόν στο σύνολό της, μια ακόμη συνδετήρια οδός στην Ορεινή Ναυπακτία

Μια εργολαβία εξαιρετικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες, ολοκληρωμένη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, επισκέφτηκε την Παρασκευή 23/6 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Το έργο φέρει τον τίτλο: «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ Δ.Δ. ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ – Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ» και εκτελείται στην ορεινή Ναυπακτία, με συνολικό προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ ο οποίος έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 001).
Πρόκειται για έργο βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της ήδη υπάρχουσας χωμάτινης οδού με τοπικές διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών έργων, κατασκευή οδοστρωσίας – ασφαλτικών και τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Ο εν λόγω δρόμος μήκους 6,3 Km συνδέει το Δ.Δ. Αναβρυτής με το Δ.Δ. Κεντρικής του Δήμου Ναυπακτίας. Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν χωματόδρομος και με τις παρεμβάσεις που έγιναν βελτιώθηκε η συγκοινωνία τόσο μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων όσο και μεταξύ της πόλεω…
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την  Παρασκευή  30 Ιουνίου και ώρα 20.00 καλούνται οι Χοροδιδάσκαλοι και οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ξηρομέρου που έχουν τμήματα να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της έδρας του Δήμου στον Αστακό για να μιλήσουμε για την καλύτερη διοργάνωση της πρώτης συνάντησης των χορευτικών τμημάτων  που θα διεξαχθεί την Παρασκευή28 Ιουλίου στον Αστακό.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Βιολογικός Καθαρισμός Παλαίρου αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και συμβάλλει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής

Ένα μείζονος σημασίας έργο, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα, συμβάλλει στην τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................