Τοποθέτηση του Δημάρχου για το έργο που έχει επιτελεστεί στο Δήμο Ξηρομέρου (video).

Από: mytikaspress
Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ξηρομέρου στο κλείσιμο της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα την Τετάρτη 13 Απριλίου, με αναφορές στο μέλλον και στη προοπτική του Δήμου Ξηρομέρου, που δίνει απαντήσεις αλήθειας, ουσίας, με τεκμηρίωση και στοιχεία, αλλά κυρίως με μετρήσιμο έργο, ορατό από τους πολίτες, που κάνει τη διαφορά.
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Το αίμα των ηρώων του Μεσολογγίου αποτελεί φάρο της εθνικής μας συνείδησης και διαρκή ύμνο στην ελευθερία»

Στις εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος σε μήνυμά του αναφέρει τα εξής:«Ποτέ άλλοτε στην ελληνική ή ενδεχομένως και στην παγκόσμια ιστορία, μία αυτοθυσία δεν σηματοδότησε τόσο έντονα την απελευθέρωση ενός έθνους όσο η έξοδος των ηρωικών μαχητών του Μεσολογγίου.Σήμερα, 196 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες στην Ιερή Πόλη για να υποκλιθούμε στο μεγαλείο εκείνων που έπεσαν για να κρατήσουν όρθια την ελληνική ψυχή και να επαληθεύσουμε την μαρτυρία του Ελβετού φιλέλληνα, Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ, ο οποίος λίγο πριν την έξοδο έγραψε: “Η τελευταία μας ώρα ήγγικεν. Η ιστορία θέλει μας δικαιώσει και οι μεταγενέστεροι θέλουν ελεεινολογήσει την συμφοράν μας. Εγώ δε καυχώμαι, διότι εντός ολίγου το αίμα ενός Ελβετού, ενός απογόνου του Γουλιέλμου Τέλλου, μέλει να συμμιχθή με τα αίματα των ηρώων της Ελλάδος…”.Το αίμα των ηρώων του Μεσολογγίου αποτελεί φάρο της εθνικής μας συνείδησης και διαρκή ύμνο στην ελευθερία.…
διαβαστε περισσοτερα

Η ΓΚΟΛΦΩ στη Θεσσαλονίκη(σενάριο Ηλίας Κουτσονικόλας -Άρης Μπιτσώρης.)

Ηεικόνα είναι δημιουργία του Η. Κουτσονικόλα Η θεατρική ομάδα Χειροκρότημα παρουσιάζει το έργο¨ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ ΤΟ ΜΝΗ-μόνιο¨στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Οδού Χηλής από την Παρασκευή 6 έως και το Σάββατο 20 Μαΐου 2022, σε σκηνοθεσίαΙωάννη Τσιπέλη.Το σενάριο έγραψαν ο Ηλίας Κουτσονικόλαςκαι ο Άρης Μπιτσώρης.Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 από το ¨ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ¨, θεατρικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας Μεσολογγίου. Η πρεμιέρα του έργου έγινε στις 10 Αυγούστου 2012 στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Έλαβε μέρος στα φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Αιτωλικού και Αγρινίου και το ¨ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ¨ έδωσε συνολικά έντεκα παραστάσεις σε Αιτωλία και Ακαρνανία.Το Δεκέμβριο του 2013 η θεατρική σκηνή του καλλιτεχνικού σωματείου των Ιωαννίνων ¨ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ¨ στα πλαίσια των ¨θεατρικών περιπάτων¨ το ανέβασε στα Ιωάννινα σε τρεις παραστάσεις.Το σενάριο του έργου περιέχεται στο βιβλίο ¨ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΑΤΙΡΕΣ¨ που κυκλοφορεί εντός των ημερών από τις εκδόσεις ¨ΤΑΔΕ ΕΦΗ¨https://arisbitsoris.blogspot.c…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:Κυριακή των Βαΐων ...έθιμο του Ξηρομέρου

Από το Σάββατο του Λαζάρου στο Ξηρόμερο όλες οι νύφες,δηλ. αυτές που παντρεύτηκαν στο διάστημα ενός χρόνου από τούτη τη μέρα, ετοίμαζαν τα βάγια. Ένα παλιό έθιμο του Ξηρομέρου. Σε μια κόφα έβαζαν λουλούδια,κλαράκια δάφνης,ρύζι ,αμύγδαλα και κουφέτα. Την κόφα αυτή την  πηγαίνουν στην εκκλησία του χωριού .Με τις δάφνες βάγια στολίζουν την εκκλησία .
Την Κυριακή των Βαΐων η νύφη προσκαλούσε για συνοδεία ,μια παρέα γυναικών: την πεθερά, την κουμπάρα, τις αδερφές της και γειτόνισσες .
Μετά το τέλος της εκκλησίας, οι γυναίκες αυτές πήγαιναν στο σπίτι της νύφης για γλυκό και καφέ.Τα τελευταία χρόνια τα βάγια τα πηγαίνει η  μάνα της νύφης, καθώς αυτή εργάζεται ή μένει σε πόλη.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................