Η γιαγιά Γλυκερία και ο καφές της | Ένα Μαγικό Ταξίδι στο Παρελθόν(Βίντεο)

Η Γιαγιά Γλυκερία: Μια Ζωή Ανάμεσα στις Αναμνήσεις και τη Σοφία Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην ορεινή Ελλάδα στο χωριό Βραγκιανά Θεσσαλίας στην Ορεινή Αργιθέα, συναντήσαμε την 89χρονη γιαγιά Γλυκερία, στο παραδοσιακό καφενείο της. Μας φτιάχνει τον πρωινό ελληνικό καφέ και μας εξιστορεί τη δική της ιστορία ζωής, στο ορεινό χωριό της.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Βιβής Πατσιά, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Φυτειών).

Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Βιβή μου καλωσήρθες! Καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξη.Η Παρασκευή (Βιβή), είναι Οικονομολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδικότητα την Οικονομική Πολιτική.Ζει μόνιμα στις Φυτείες, είναι έγγαμη και μητέρα ενός αγοριού.Εργάζεται στον Όμιλο της ICAP GROUP SA, υποστηρίζοντας ως Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, τον «Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Εύας Σπυροπούλου, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Κανδήλας).

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Εύας Σπυροπούλου, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Κανδήλας).
Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Εύα μου καλωσήρθες στην παράταξη Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας! Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Καλή επιτυχία!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ-Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

διαβαστε περισσοτερα

Πόροι ύψους 1,75 από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για τη συνέχιση λειτουργίας των Δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στη Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στη Δυτική Ελλάδα, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή πράξεων ένταξης ύψους 1,75 εκατ ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027.
διαβαστε περισσοτερα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι  Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, θα βρίσκονται στην κατηγορία 3 (υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας :Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον φίλο Θεόδωρος Σκέντο από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η αποδοχή της πρόσκλησης συμμετοχής στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ του φίλου μου Θεόδωρου. ο Θεόδωρος Σκέντος (Κωνσταντούλας) Γεννήθηκε στο Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου όπου και κατάγεται.    -Είναι έγγαμος με την Γιαννούλα Λαμπράκη και έχουν  τρία παιδιά.
διαβαστε περισσοτερα
Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, που θα επηρεάσουν την λειτουργία του δημοτικού φωτισμού.

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, που θα επηρεάσουν την λειτουργία του δημοτικού φωτισμού.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 14.7.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, που θα επηρεάσουν την λειτουργία του δημοτικού φωτισμού στις Κοινότητες και στους οικισμούς του Δήμου Ξηρομέρου. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος-Να ματαιώσουμε το κλείσιμο των Ταχυδρομείων στη Δυτική Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΝα ματαιώσουμε το κλείσιμο των Ταχυδρομείων στη Δυτική Ελλάδα! Με πρόσχημα το κόστος λειτουργίας τους, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε σαρωτικό κλείσιμο ταχυδρομείων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς σχετική εξυπηρέτηση πλήθος πολιτών σε αστικές περιοχές, αλλά κυρίως και σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, καταδικασμένοι στην απομόνωση και την ερήμωση κομβικών χωριών.Συγκεκριμένα κλείνουν τα ταχυδρομεία:
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κ. Ιωάννα Σαμαντά - Πιτσινέλη από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.

Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας την ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κ. Ιωάννα Σαμαντά - Πιτσινέλη  από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου. Η Ιωάννα είναι ιδιωτικός υπάλληλος, είναι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Πιτσινέλη από το Αρχοντοχώρι και έχουν ένα παιδί.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κωνσταντίνα Μανίκα από το Αρχοντοχώρι.

Η  Κωνσταντίνα Μανίκα   ασχολείται με την κτηνοτροφία διατηρώντας  μονάδα εκτροφής ζώων στην περιοχή Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου .Η Κωνσταντίνα έχει γεννηθεί στο Αρχοντοχώρι και διαμένει στον Αστακό.Έχει τελειώσει το Λύκειο Μύτικα.
διαβαστε περισσοτερα

Υποψήφιοι.... για τα Πανηγύρια ! Προαγωγή, ή υποβάθμιση της κουλτούρας ; Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τα καλοκαιρινά πανηγύρια,  φέτος φαίνεται ότι θα είναι περισσότερα και με μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου- σε σχέση με άλλες χρονιές- και θα αποτελέσουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους υποψηφίους στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να  ξεδιπλώσουν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι, με στόχο, πάντα, την άγραν ψήφων.
διαβαστε περισσοτερα

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά, αλλάζουμε κάθε μέρα το Ξηρομέρο.

Ημερομηνία 14.7.2023

Δελτίο τύπου.
Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά, αλλάζουμε κάθε μέρα το Ξηρομέρο.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γεωργίας Ταμπάκη, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Αλυζίας).

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, να συμμετέχω στο γενικό ψηφοδέλτιο της Αλυζίας και να βοηθήσω στη βέβαιη επανεκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου.
διαβαστε περισσοτερα

Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας τελέστηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον οικισμό Κουβαράς Φυτειών

Χθες το απόγευμα παραμονή της εορτής τού Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου τελέστηκε Μέγας εσπερινός μετ'αρτοκλασίαςστο  ομώνυμο Παρεκκλήσι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Κουβαρά Φυτειών. Παρουσία και συμμετοχή ιερού κλήρου και πιστών . ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ Π.ΝΙΚΟΔΗΜΟ
Φώτο. Πηνελόπη Γκούμα 
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................