Δενδροφύτευση βελανιδιάς στο Αττικό Άλσος (Τουρκοβούνια)

Σήμερα 5 /11/17 έγινε η δεύτερη δενδροφύτευση βελανιδιάς με την ομάδα δρυοδάσους Γαλατσίου στο Αττικό Άλσος.

διαβαστε περισσοτερα

Δύο δημόσιοι θηλασμοί σήμερα στο Αγρίνιο

Στόχος η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει , για 8η χρονιά, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα , Κυριακή 5 Νοεμβρίου, σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης που είναι μέλη του  Δικτύου . Λαμβάνουν χώρα εξάλλου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''Αρχαία Μεδεώνα'' Κατούνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''Αρχαία Μεδεώνα'' Κατούναςχθες Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κατούνας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση εκλογές και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου!

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Μπουμπούλη Αφροδίτη 
Σακκάς Ευάγγελος 
Ζωγάκη Αργυρώ 
Παπαβασιλείου Σταυρούλα
Σαλαγιάννης Αθανασιος
Χαντάκια Ράνια
Τριάντη Παρασκευή

foto:Μπουμπούλη Αφροδίτη 
Καλή δύναμη καλή θητεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε το PARTY του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε το PARTY νεολαίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο μπαρ kabar στο Θησείο.

διαβαστε περισσοτερα

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΡΙΩΤΩΝ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΡΙΩΤΩΝ «Η ΚΕΧΡΟΠΟΥΛΑ» . ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Χθές Σάββατο 4/11/2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Ο.Τ.Ε. στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 110, Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αγάπης για τον τόπο τους,  πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση εκλογές και αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο τουΣυλλόγου Απανταχού Παλαιριωτών “ Η Κεχροπούλα”.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης : Οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του κτηρίου που θα στεγάζεται το λαογραφικό μας μουσείο ολοκληρώνονται

Ήταν στόχος όχι μόνο των εκάστοτε Διοικήσεων, αλλά και προσωπική υπόθεση του κάθε μέλους.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11-2017. ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ. ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11-2017.& ΩΡΑ 17:00 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Α.Ε.Κ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ. ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Γνωρίζοντας την όμορφη Αιτ/νια: Καταφύγιο Ναυπακτίας

Το Καταφύγιο (πρώην Αμόρανη) βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του βουνού Μακρύορος. Στο τοπικό διαμέρισμα υπάγεται και ο συνοικισμός Γολέμι. Μια πιθανή εκδοχή για την ονομασία Αμόρανη είναι να πρόκειται για υδρωνύμιο (Α-μορ-ανη = περιοχή με πολλά νερά, υδρούσα, νερούσα). Το 1927 μετονομάσθηκε σε Καταφύγιο, διότι κατά τους χαλεπούς καιρούς είχε και αυτόν το ρόλο λόγω του απόκρημνου της περιοχής.
διαβαστε περισσοτερα

Η πεθερά. Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

(Το λαογραφικό σημείωμα της Κυριακής)

«Η πεθερά με βλασφημά το γιο της να μην πάρω/για δε με θέλει νύφη της στον κόσμο τον απάνω» 
Δεν είναι τυχαίο, γιατί και πώς, τόσα και τόσα δίστιχα, τετράστιχα, ποιήματα ολόκληρα «βγήκαν» και περιγράφουν τη διαολιά ή τέλος πάντων «το διάολο που έχει μέσα της η πεθερά!» Δε λέμε, υπήρχαν και υπάρχουν και σωστές πεθερές. (Προσωπικά πιστεύω πως ο θεσμός αυτός πρέπει να καταργηθεί ουσιαστικά…)

διαβαστε περισσοτερα
check page rank