ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ από τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητές και μαθήτριες δίνουν τον δικό τους αγώνα για την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την εκπλήρωση των ονείρων και στόχων τους. Ένας αγώνας που σηματοδοτεί το ξεκίνημα για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μας. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχές μου για καλή επιτυχία στα παιδιά μας και να τονίσω ότι η συμμετοχή σε αυτή τη δύσκολη, κοπιαστική συχνά διαδικασία, θα προσφέρει στους υποψήφιους εμπειρία, γνώση και δύναμη για το μέλλον. Εύχομαι ολόψυχα το αποτέλεσμα των εξετάσεων να ανταμείψει τους κόπους και την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών και των οικογενειών τους, όλων αυτών των χρόνων και ταυτόχρονα ούτε στιγμή να μην διαφεύγει από τους νέους μας το γεγονός ότι είναι μεν η πρώτη και σημαντική μάχη της ζωής τους , αλλά σίγουρα όχι η τελευταία ευκαιρία για την εξέλιξη, την πρόοδο και καταξίωση τους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

Για ένα νέο εθνικό αφήγημα του Βασίλη Φεύγα, Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

Ζούμε σε μια εποχή όπου η επιτυχία των κρατών δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθος των αγορών τους, και γενικότερα τους οικονομικούς δείκτες. Aντίθετα, στην εποχή μας, τα κράτη ανταγωνίζονται και για την θετική φήμη στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, σε ανταγωνιστικά και να επιτύχουν στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν το θετικό ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ταλαντούχους ανθρώπους και ασφαλώς επενδυτικά κεφάλαια.

διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ :Έρχεται καύσωνας& σκόνη

Είμαστε «άμαθοι», θα βρεθούμε ξαφνικά αγκαλιά με τους 40°C και τη σκόνη Ακόμη δεν τελείωσε ο Μάιος και θα έρθουμε "αντιμέτωποι" με μια αξιόλογη θερμή εισβολή που θα αγγίξει τα επίπεδα του καύσωνα, με διάρκεια η οποία θα αγγίξει τις τρεις ημέρες. Έτσι λοιπόν, από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο, οι θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική θα επισκεφτούν τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να "εκτοξευτεί" σε τιμές που είχαμε πολλούς μήνες να βιώσουμε.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το Μπαμπίνη ΙΝ.

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, το BLOG MPAMPINI INεύχεται καλή δύναμη σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.    Η σκέψη μας και οι ευχές μας θα σας συνοδεύουν όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση σχετικά με την αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία διαρκεί από την 1η Μαΐου 2018 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες , νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς , όπως προβούν στην αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους , από χόρτα, κλαδιά κλπ καθώς και απομάκρυνσης όλων των υλικών που θα συλλεχθούν το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ' αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη.

διαβαστε περισσοτερα

ΦΩΤΟ -ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ (ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟ -ΜΑΥΡΟ)

Της Μπαμπίνης τα παιδιά ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ (χρονολογείτε περίπου τέλος της δεκαετίας του 1950 αρχές του 1960) μας έστειλε η συγχωριανή μας Όλγα Ζαρκαδούλα .Διακρίνονται στη πρώτη φωτογραφία από το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης .

διαβαστε περισσοτερα

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ (ένα εκπληκτικό video από τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού)

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας. Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ του Ακτίου (από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας) και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας. Στον κόλπο χύνουν τα νερά τους. οι ποταμοί Λούρος και Άραχθος. Στον μυχό του Αμβρακικού είναι κτισμένη η Αμφιλοχία. Κοντά στην Αμφιλοχία είναι το ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου λειτουργεί φάρος. Η Βόνιτσα είναι επίσης μια άλλη σημαντική κωμόπολη στην πλευρά του δρόμου από Αμφιλοχία προς Πρέβεζα και Λευκάδα.

Απολαύστε το video

διαβαστε περισσοτερα
check page rank