Κατμάρ: Το Ξηρομερίτικο νηστίσιμο γλυκό!!

Την καθαρά Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστήςτο νηστίσιμο γλυκό Κατμάρ είχε την τιμητική του, στα χωριά του Ξηρομέρου και ήταν το συνηθισμένο γλυκό των ημερών της Αποκριάς.      Το Κατμάρ που ήταν εύκολο στην παρασκευή του, γλύκαινε τις ημέρες της νηστείας όλους τους Ξηρομερίτες.         Δείτε τη συνταγή από την μαγείρισσα Ευτυχία Βενετίκου, η οποία κατάγεται από την Κατούνα, για όσους θέλουν να φτιάξουν το Κατμάρ, το Ξηρομερίτικο νηστίσιμο γλυκό!!............... 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....


Υλικά για το χωριάτικο φύλλο -1 κιλό αλεύρι -400γρ νερό  -αλάτι -1 κουταλιά της σούπας  λάδι 
Υλικά  για τη γέμιση - ½  κιλό καρύδια –αμύγδαλα  ψιλοκομμένα - 1 φακελάκι σουσάμι (100 γρ.) - 2 κουταλιά της σούπας κανέλα -½  κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο - ½  λάδι -½  κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη -½  κούπα τσαγιού  ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ - 2 κούπες ζάχαρη - 2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
διαβαστε περισσοτερα

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου τιμά τον ''ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ''

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Γυμνασιάρχη-Ποιητή ΆρηΜπιτσώρη από τον Δήμο Κορδελιού –Ευόσμου  Θες/νικης με την υποστήριξη του 1ο Γυμνασίου Κορδελιού (στο οποίο υπήρξε Καθηγητής, Υποδιευθυντής, Διευθυντής για 30 χρόνια) και το ''πατάρι του Ιορδάνη''  θα πραγματοποιηθεί την τη Τετάρτη  27 Μαρτίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................