ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.Του Άρη Μπιτσώρη

Λόγω εγκλεισμού η κόμη μου έγινε αλά Νταβέλη οπότε και εδέχτηκα τα εξ οικείων βέλη.  
¨Δε φτάνει να παινεύεσαι πως είσαι τράγος ντούρος πρέπει και να καλλωπιστείς τώρα που αρχίζει ο κούρος¨.
Την ώρα που οι γιδοβοσκοί 'τοιμάζουν την κουρεύτρα η Δέσποινα με έδεσε επάνω στην καρέκλα.
Πήρε απ' τα εργαλεία μου κλαδέματος ψαλίδα κι άρχισε τα πειράματα στη έρμη μου κασίδα.
Ψαλίδιζε, αποψίλωνε, ενίοτε τραβούσε και δεν αναρωτήθηκε καθόλου, αν με πονούσε.
Συνέχεια ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Βραβείο στην ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΖΕΡΒΟΥΛΗ στο 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. με το ποίημα "Αποχρώσεις" .

ΤΟ Β'  Βραβείο στην Ποίηση με ελεύθερο στίχο προς τιμήν του Κωστή Παλαμάτου10ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Ε.Π.Ο.Κ.απονεμήθηκε στην συμπατριώτησσα μας ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΖΕΡΒΟΥΛΗ (Πάλαιρος)με το ποίημα ''Αποχρώσεις''.
Η κ.Σπυριδούλα Ζερβούλη ευχαρίστησε τον κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη για το βραβείο και το αφιέρωσε με πολύ αγάπη στους μαθητές της .

διαβαστε περισσοτερα
Ευρωπαϊκή εβδομάδα εμβολιασμού 20 - 26 Απριλίου.

Ευρωπαϊκή εβδομάδα εμβολιασμού 20 - 26 Απριλίου.

Από:https://www.dimosxiromerou.gr
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (European Immunization Week), πραγματοποιείται κάθε χρόνο (20 - 26 Απριλίου, το 2020), με πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τα κράτη-μέλη ενώνουν τις προσπάθειες τους υιοθετώντας το κοινό σύνθημα «Ας προστατευθούμε όλοι μαζί. Τα εμβόλια σώζουν ζωές» (Protected Together: #Vaccines work!), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με τη σπουδαιότητα και τα οφέλη των εμβολίων, ως ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των ασθενειών και την προστασία της ζωής των ανθρώπων όλων των ηλικιών, ως ατομικό δικαίωμα και ευθύνη. Ο εμβολιασμός σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και αναγνωρίζεται ευρέως ως μια από τις πιο επιτυχημένες και οικονομικά αποδοτικές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας παγκοσμίως. Δυο ήταν οι ανακαλύψεις για την παγκόσμια Δημόσια Υγεία: Το καθαρό νερό και τα εμβόλια. Από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει από λοιμ…
διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ Θ. ΜΗΤΣΗΣ: Οι επιδημίες (Πανώλη και χολέρα) στην Ελλάδα του 19ου αιώνα με ντοκουμέντα- Ποια μέτρα είχαν ληφθεί τότε;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Από την επιδημία πανώλης και χολέρας το 1828, στον κορονοϊό το 2020. Ο ιστορικός μελετητής Νίκος Θ. Μήτσης με φοβερά έγγραφα και ντοκουμέντα καταγράφει τις επιδημίες που έπληξαν τον ελλαδικό χώρο μετά την Επανάσταση του 1821.
Πανώλη και χολέρα στην Παλιγγενεσία και τα μέτρα που ελήφθησαν απ΄ τον Καποδίστρια και τον  Όθωνα
Έρευνα: ΝΙΚΟΣ  ΘΕΟΔ. ΜΗΤΣΗΣ  Συγγραφέας Ιστορικός
 Ως γνωστόν επιδημίες, κάθε μορφής (πανούκλα, θανατικό ή λοιμός, ευλογιά, φυματίωση ή φυσικό ή χτικιό, χολέρα, λέπρα, ελονοσία, κλπ), έχουν πλήξει την Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και των ημερών μας και με αρκετά θύματα όπως, ο Περικλής στην Αρχαία Αθήνα που είδε τους δύο γιους του, τον Πάραλο και τον Ξάνθιππο να πεθαίνουν από τον φοβερό λοιμό που χτύπησε την πόλη, λοιμό από τον οποίο πέθανε και ο ίδιος, τον Αύγουστο του 429 π.χ. Λοιμοί υπήρξαν και επί Βυζαντινής εποχής, περίοδο του Ιουστινιανού, αλλά και μετέπειτα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................