''ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ και ο Αλέξης''

Γράφει: O ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ο ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

    Ο Άι Βαλεντίνος να μας έχει καλά!!! Κάπως έτσι νομίζω σκέφτηκαν οι αγρότες και κατεβαίνουν, λέει, πάλι με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Μια παροιμία λέει ''ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται''. Εγώ λέω ότι ο ''έρωτας'' των αγροτών για τους εκάστοτε κυβερνώντες σε τούτο τον τόπο παραμένει ίδιος εδώ και χρόνια. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναθερμαίνεται, μέσα από τη χόβολη που παραμένει ζεστή, με ευθύνη συντήρησης και των δύο πλευρών (δωράκια και βόλτες στα μπλόκα πάνω σε καρότσες, προετοιμασίες για να βγουν τα ''δελτία των 8'' και ούτω καθεξής). Ο σκοπός παίζεται πάντα με το ίδιο βιολί και το ίδιο δοξάρι. Τσάμικο στη Θεσσαλία, συρτό στην Πελοπόννησο, ζαλιστώ στην Κρήτη, χάλκινο στη Μακεδονία. Και στη μέση η ταλαιπωρία που απομένει στην υπόλοιπη κοινωνία.Εδώ θα ήθελα να θυμίσω στους φίλους Αγρότες που ίσως το ξέχασαν ή κάνουν ότι δε θυμούνται. Από το 1992 τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπι…
διαβαστε περισσοτερα

10os Επετειακός Ημιμαραθώνιος Δρόμος ''Μιχάλης Κούσης''. Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

διαβαστε περισσοτερα

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ: Του Άρη Μπιτσώρη

Για λίγες ώρες φύγαμε έξω απ’ την εστία κι αμέσως μας κυρίευσε γρίνια και δυσφορία.
Στους χώρους της υποδοχής, στων συγγενών τα σπίτια κουρνιάσαμε στη θαλπωρή σαν άφτερα σπουργίτια.
Μα η σκέψη μας ταξίδεψε έστω και φευγαλέα σε καταστάσεις έκρυθμες σε γεγονότα ακραία.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Δήμος Ξηρομέρου: Διανομή προϊόντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα διανεμηθούν ακτινίδια από το Δήμο Ξηρομέρου στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους). Συγκεκριμένα: ·Η Δημοτική Ενότητα Αστακού θα τα παραλάβει από το Δημαρχείο Αστακού, αύριο Τρίτη 14/2/2017 μετά της 10:00 π.μ. ·Η Δημοτική Ενότητα Φυτειών θα τα παραλάβει από το Δημαρχείο Φυτειών (θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ημέρα παραλαβής). ·Η Δημοτική Ενότητα Αλυζίας θα τα παραλάβει από το Δημαρχείο Κανδήλας την Τετάρτη 15/2/2017 μετά της 11:30 π.μ. Παρακαλώ για την έγκαιρη ανταπόκρισή σας. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2646360500.

διαβαστε περισσοτερα

Ο.Π.ΣΥ.Ξ.Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 Κοπή πίτας Ξηρομερίτη.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) για την έλευση της Νέας Χρονιάς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο CrystalCityΑχιλλέως 4 (Πλατεία Καραϊσκάκη), Αθήνα, τηλ. 2105205145 (σταθμό Μεταξουργείο του μετρό),  την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 – 14:00.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ØΚοπή πίτας Ξηρομερίτη.
ØΠαρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών το «Λιγοβίτσι».
Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Με τιμή Για το Κεντρικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Δημήτρης Στεργίου Αθανάσιος Γεροδημήτρης

Τηλ. Επικοινωνίας: Δημήτρης Στεργίου 6972660909, Θανάσης Γεροδημήτρης 6944156783

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΥΤΕΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ VIDEO ΑΡΧΕΙΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Γλέντησαν με την ψυχή τους αποκριάτικα οι Κωνωπινιώτες

Σε αποκριάτικο τέμπο και σε πείσμα των  καιρών πραγματοποιήθηκε χθες 12 Φεβρουαρίου 2017, με εξαιρετική  επιτυχία, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου στην επώνυμη Ταβέρνα των δυτικών προαστίων (Χαϊδάρι) «Ο ΑΓΓΕΛΟΣ», που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις  για ένα υπέροχο απόγευμα που θα μείνει αξέχαστο  σ’ όλους, όσους παρευρέθηκαν.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................