Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι θα προβληθεί η επική ταινία "Έξοδος 1826"

Παρουσία του σκηνοθέτη της,  Βασίλη Τσικάρα  θα προβληθεί η ταινία  « ΕΞΟΔΟΣ 1826» την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 9.00 μ.μ στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο, ενώ λίγες μέρες αργότερα, την Τρίτη 4 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. θα προβληθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξόδου. Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας ΚακούρηςΜαρία Ανδρούτσου.
Λίγα λόγια για το έργο
διαβαστε περισσοτερα

Άγρια σπαράγγια και οβριές της άνοιξης Βλαστάρια

Από τις αρχές της άνοιξης στην εξοχή ξεκινά το ''κυνήγι''  αυτών των άγριων χορταρικών (σπιράγγια-βραές έτσι τα  λέμε στο Ξηρόμερο)που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους και  πραγματικά γίνονται ανάρπαστα.
Foto:ο Λάμπρος Πούλιος από τη Παπαδάτου Ξηρομέρου με  ένα μάτσο σπιράγγια έτοιμα για την Αθήνα .



διαβαστε περισσοτερα

Μεσολόγγι:Μεγάλη η συμμετοχή για σπιρομετρικό έλεγχο έγινε με την συνεργασία της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας

Από τους δωρεάν σπιρομετρικούς ελέγχους που έγιναν με την συνεργασία της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου στο Μεσολόγγι, στον χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Μεγάλη η συμμετοχή, με πάνω από 100 σπιρομετρήσεις, μεταξύ των οποίων και στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά(foto). 
Με την σπιρομέτρηση αξιολογούμε κατά πόσο ο αέρας που υπάρχει στους πνεύμονες έχει ανεμπόδιστη ροή. 
Ανάλογες δράσεις θα υπάρξουν και πάλι με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΦΚΑ: Έρχεται παράταση για τις εισφορές των αγροτών

Παράταση έως τον Σεπτέμβριο ή έως το τέλος του έτους, επιδιώκει να δώσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στους αγρότες, για την καταβολή των εισφορών β’ εξαμήνου 2016. Οι εισφορές αυτές πρόκειται να βεβαιωθούν κανονικά, στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και επρόκειτο να καταβληθούν έως το τέλος Ιουνίου. 

διαβαστε περισσοτερα

ECOTROPHELIA 2017 - μέχρι 22 Μαρτίου οι αιτήσεις Εθνικός διαγωνισμός για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) προκηρύσσει τον 7ο διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017 για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. 

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΒΟΝΙΤΣΑ: ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 14/3/2017

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα στην Αγία Παρασκευή Βόνιτσας τελέσθηκε από τον Πάτερ Χρήστο Βέττα και τους ιεροψάλτες Αντώνη Κτενά και Παντελή Μάιδα για την μέρα του Θαύματος της Αγίας Παρασκευής του 1938.
διαβαστε περισσοτερα

Αμβρακία Οδός: Εγκρίθηκε η εργολαβία για την Παράκαμψη Βόνιτσας, το 2018 στην κυκλοφορία

Καλά νέα μετά από πολύ καιρό έχουμε στο μέτωπο της ολοκλήρωσης της πολύπαθης "Αμβρακίας Οδού". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με σημαντική χρονική καθυστέρηση η συμπληρωματική σύμβαση για την 1η εργολαβία που περιλαμβάνει τα πρώτα 22,5χλμ (ξεκινώντας από το Άκτιο).
διαβαστε περισσοτερα

Σύλλογος βελανιδιάς η αμαδρυάδα:Γενική συνέλευση και εκλογές

Αγαπητοί πατριώτες Ξηρομερίτες ,ο πολιτισμός στα χωριά μας πάντα συμβάδιζε με την αγάπη και τον σεβασμό στο περιβάλλον
O Σύλλογος βελανιδιάς η αμαδρυάδα σας καλεί στα γραφεία της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ξηρομέρου,Πατησίων 5 ομόνοια ,4ος όροφος ,στις 5 μ,μ Παρασκευή και 17 Μάρτη 2017 για τις εκλογές του Δ.Σ και να αναδείξουμε τον σύλλογο ,δυνατό όπως παλιά.
διαβαστε περισσοτερα

Πανελλαδικές 2017: Ολο το πρόγραμμα των εξετάσεων

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και εφέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

''ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με μια ποιοτική εκδήλωση.

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με μια ποιοτική εκδήλωση, συνεχίζοντας μια παράδοση 24 ετών από την ίδρυση του Ομίλου μας.
διαβαστε περισσοτερα

Τι αλλάζει στους δασικούς χάρτες

Η πρώτη ρύθμιση θα αφορά τα παρανόμως εκχερσωμένα
Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται επιπλέον παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες που αναρτώνται ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Η διάρκεια της παράτασης, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τρίτης.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................