Καιρός να μιλάμε έξω από τα δόντια, με λόγια καθαρά και σταράτα......Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Παρακολουθώ ανελλιπώς τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, είτε πρόκειται για τακτικές, είτε λογοδοσίας κλπ προκειμένου να μορφώσω γνώμη για τα τεκταινόμενα, εν γένει, στην περιοχή , αλλά και για τα μείζονα προβλήματά της. Το ίδιο έκανα και χθες, αλλά ομολογώ ότι δεν άντεξα να  παρακολουθήσω έως το τέλος γιατί ένοιωσα τον εαυτό μου να εμπαίζεται και να αντιμετωπίζεται -επιτρέψτε μου την φράση- '' ως πρόβατο'', που δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται στον περίγυρό του και κάποιοι -έτσι πιστεύουν- ότι μπορούν να με οδηγήσουν, όπου και όπως αυτοί κρίνουν και επιδιώκουν. Την άποψή μου , γνωρίζω ότι πολλοί τη συμμερίζονται και θεωρώ , πλέον, ότι θα πρέπει να υπάρξει  αντίδραση, ώστε το Ξηρόμερο να βελτιωθεί και ανακάμψει.
διαβαστε περισσοτερα

Νέα «ταυτότητα» απέκτησε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024 εκπρόσωποι του νέου Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Στη συνάντηση παρουσιάστηκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, το νέο λογότυπο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο του rebranding που πραγματοποιείται, καθώς και το Σχέδιο Δράσης για το έτος 2025.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Όχι άλλη υποβάθμιση στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας  με θέμα τον κίνδυνο να γίνει 5τάξιο το δημοτικό σχολείο  στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα πραγματοποιηθεί  η συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024.Η δημοφιλής ερμηνεύτρια με τραγούδια που αγαπάμε και μελωδίες που μας ταξιδεύουν, θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στη συναυλία που διοργανώνειη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου,  στην πλατεία Δημοκρατίας με  ώρα έναρξης 21:00.Η Μελίνα Ασλανίδου, από της πιο χαρακτηριστικές λαϊκές φωνές υπόσχεται μια μουσική συνάντηση που θα μείνει αξέχαστη.
διαβαστε περισσοτερα

Οι μετρήσεις ποιότητας του νερού σε Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών, με μήνες δειγμάτων Ιούλιο και Αύγουστο 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 28.8.2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής τον Σεπτέμβριο του 2019, δημιουργήθηκε στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου, ειδική ενότητα με τίτλο: ''ΝΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ''. Εκεί ξεκίνησαν εξ αρχής να δημοσιοποιούνται, για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ενότητα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου, γιατί είναι δικαίωμα των πολιτών να ξέρουν τι νερό πίνουν και υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα Παγκοσμίου Κυπέλλου Καταδύσεων CMAS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Από Δευτέρα 02/09 έως και Σάββατο 07/09 από ώρα 09:00 έως 13:00, οι συμμετέχοντες αθλητές αγωνίζονται στις εξής κατηγορίες: CWT (κατάδυση με σταθερά βάρη με μονοπέδιλο)CNF (κατάδυση με σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα), FIN (ελεύθερη κατάδυση)CWTBF (κατάδυση με σταθερά βάρη με διπλά πέδιλα) Θα υπάρξει μια ημέρα ρεπό, η οποία θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επίσκεψη στο σημείο του αγώνα (μεταξύ Καλάμου και Μεγανησίου), μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τη κα Δρακά στο τηλέφωνο 6980111598.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΦΩΝΗ(Βίντεο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ .Από τη Πλαγιά Ακτίου Βόνιτσας Μια μοναδική Ξηρομερίτικη φωνή στη Δημοτική μας μουσική παράδοση με ακούσματα  και αγάπη του Μεγάλου Ξηρομερίτη ΤΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΒίντεο από το Γλέντι Α.Ε.ΑΛΥΖΙΑΣ στο Μύτικα Στο κλαρίνο ο Νίκος Τζουκόπουλος
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................