ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΝ 28.3.2019 ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια

διαβαστε περισσοτερα

Κλειστός ο χώρος της παραλίας του Αστακού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Γίνεται γνωστό προς όλους του πολίτες της πόλης του Αστακού, ότι από την Παρασκευή 22/03 και ώρα 7:00 μ.μ. μέχρι και την Τρίτη 26/03 και ώρα 6:00 π.μ. ο χώρος της παραλίας θα παραμείνει κλειστός για τα αυτοκίνητα.

διαβαστε περισσοτερα

Η ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου Μπαμπίνης στη επανάσταση του 1821

Η ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου Μπαμπίνης Καθ' όλη τη διάρκεια της Επανάστασης ήταν ελληνικό στρατόπεδο και η οικονομική προσφορά της στον Αγώνα ήταν μεγάλη.



Ο αρχιστράτηγος της Επανάστασης Καραϊσκάκης πέρασε πολλές φορές από το χωριό και την Πόρτα αφού είχε πολλούς Μπαμπινιώτες αγωνιστές κοντά του

Ο Γιώργος Ν. Βαρνακιώτης στις 19 Μαρτίου του 1829 ελευθερώνει την Μαχαλά και σώζει τους  κατοίκους της που ήταν κλεισμένοι και πολιορκούμενοι από τους Τούρκους στο Κάστρο του Λιγοβιτσίου.  Ύστερα πήγε στην Μονή Πόρτας και διώχνει τους Τούρκους που πολιορκούσαν τους εκεί κλεισμένους Μπαμπινιώτες.

Ο Σουλιώτης Νότης Μπότσαρης, τον Οκτώβριο του 1824, ήρθε στηΜπαμπίνηκαι έστησε το στρατόπεδό του στην Μονή Πόρτας .
Λίγα λόγια για την ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου πόρτας Μπαμπίνη


διαβαστε περισσοτερα

Ο Ξηρομερίτης Γρηγόρης Μπόνης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΠΟΝΗ Γεννήθηκα στον Αστακό, το έτος 1952,  από γονείς Ξηρομερίτες. ΄Εχω δύο παιδιά: Την Κωνσταντίνα , Στρατιωτικό Εισαγγελέα και τον Ιωάννη, Κοινωνιολόγο-Οικονομολόγο.  Είμαι κάτοικος Αστακού.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................