ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ:Η καρδιά του Ξηρόμερου χτυπάει στην Βενετία!

Με τίτλο «Ξηρόμερο/Dryland» και με εικόνες και ήχους βγαλμένους από την καρδιά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας, το ελληνικό περίπτερο άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο κοινό της 60ής Biennale της Βενετίας!
διαβαστε περισσοτερα

1η Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 19-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1η Εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ». Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, σας προσκαλεί την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 και ώρα 11:10 μ.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αστακού, για την συμμετοχή σας στην 1η Εκπαιδευτική/Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης εκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου η ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», που  διοργάνωσε η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο
διαβαστε περισσοτερα

Βροχόπτωση σήμερα στη Μπαμπίνη

Έντονη βροχόπτωση   σήμερα Μπαμπίνη στη Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα .Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον)

Ένα από τα λαοφιλέστερα ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλολογικό μνημείο άφταστης τελειότητας. Ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς. «Ακάθιστος Ύμνος» ονομάστηκε, επειδή, όταν ψάλλεται, το εκκλησίασμα στέκεται όρθιο, ενώ η εναλλακτική ονομασία του «Χαιρετισμοί», προέρχεται από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη Χαίρε
διαβαστε περισσοτερα

Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Π. Σακελλαρόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο  Π. Σακελλαρόπουλος Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. O κ. Σακελλαρόπουλος είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.  ΕκλέγεταιΠεριφερειακός Σύμβουλος από το 2011.  Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Οικονομικών και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής ΠΔΕ, Βοηθός Περιφερειάρχη -Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής.
διαβαστε περισσοτερα

Επιμορφωτική Δράση για εκπαιδευτικούς «Bring the European Union to your school! Experience it first hand»

Επιμορφωτική Δράση για εκπαιδευτικούς «Bring the European Union to your school! Experience it first hand»
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμορφωτική δράση σχετικά με την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης σε θέματα που αφορούν την Ε.Ε. και την ανάπτυξη της ενεργού ευρωπαϊκής  πολιτότητας στην εκπαίδευση με απώτερο  στόχο  την ενίσχυση του προφίλ του αυριανού ευρωπαίου πολίτη.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών ΦαινομένωνΣύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα Παρασκευή (19-04-24) νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο (20-04-24) το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

Σας κάνουμε γνωστό ότι η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, συμμετέχει στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Αγρινίου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 , ώρα 8:00 μ.μ. με το έργο του Ι. Καμπανέλλη " Ο μπαμπάς ο πόλεμος"
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Είναι υποχρέωσή μας η στήριξη των παιδιών μας.
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 2ου διμήνου 2024.

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 2ου διμήνου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός 19/4/2024 Αριθμ. Πρωτ: 5307 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: 1. Δήμαρχο Ξηρομέρου 2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου 3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 2ου Διμήνου 2024, στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης: Θέματα που κατατέθηκαν εγγράφως από τους Δημοτικούς Συμβούλους προερχόμενοι από τις λοιπές παρατάξεις (μέχρι 7): 1. Σφαγεία Αστακού: Nα μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. (Θέμα Δημοτικού Συμβούλου κ. Πανταζή Απόστολου). 2. Ενημέρωση σχετι…
διαβαστε περισσοτερα

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι από τις αρχαιρεσίες της 15ης Απριλίου 2024 προέκυψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
διαβαστε περισσοτερα

Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες του Ξηρομέρου για τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 19.4.2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 9/18-4-2024 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, το οποίο σήμερα επικαιροποιήθηκε.
διαβαστε περισσοτερα

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω :α. Στο ισόγειο αριστερά του Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμος Ξηρομέρου κατασκεύασε σύγχρονες τουαλέτες. Γι' αυτό προηγουμένως εκκενώθηκε. β. Στη συνέχεια :
διαβαστε περισσοτερα
check page rank