Μπαμπίνη σε ασπρο-μαυρο

Οικογένεια Παναγιώτη-Αγγελικής Μακρυνιώτη
Από  πάνω αριστερά Πάνος-Αγγελική(γονείς) Γεωργία-Μιχάλης.Κάτω αριστερά Ελευθερία-Χρήστος-Αλέκος -Σπυριδούλα.
διαβαστε περισσοτερα

Οι «πρωταθλητές» συνεταιρισμοί που κρατάνε ψηλά τις τιμές στο πρόβειο γάλα

Τι αλλαγές και ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζει να κάνει η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ Με τις εξαγωγές Φέτας να εκτοξεύονται την τελευταία 5ετία Ενώ δεν υπάρχουν αποθέματα φέτας στις τυροκομικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα Γιατί πρέπει οι προβατοτρόφοι να ενταχθούν ή να δημιουργήσουν νέους συνεταιρισμούς Τρεις συνεταιριστικές οργανώσεις αναδεικνύονται «πρωταθλητές» και κρατάνε τα «σκήπτρα» των υψηλών τιμών στο πρόβειο γάλα που προσφέρουν στους κτηνοτρόφους, ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου. Πιο αναλυτικά, το «χρυσό μετάλλιο» λαμβάνει μακράν οΑγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, με τον πρόεδρο Παύλο Σατολιά να προσφέρει 1,07 λεπτά το κιλό, το «αργυρό μετάλλιο» λαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγρινίου (ΑΜΦΙΓΑΛ) με τον πρόεδρο Θωμά Κουτσουπιά να  δίνει στους προβατοτρόφους, όπως και πέρυσι, 92-93 λεπτά, ενώ το «χάλκινο μετάλλιο» λαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου (ΕΒΟΛ) με τον πρόεδρο Νικήτα Πρίντζο να κρατά τις τιμές ελ…
διαβαστε περισσοτερα

Ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων για τις Σκνίπες και τις Αράχνες

ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΕΠΟΥΝΙ» Πρόσφατα είμαστε μάρτυρες εμφάνισης υπερπληθυσμού της Σκνίπας (τοπική ονομασία «βουβό»  ή και «κουφό»), είδος της οικογένειας με την επιστημονική ονομασία CHIRONOMIDAE που δεν έχει σχέση με τα κουνούπια, δεν έχει προβοσκίδα και δεν τσιμπά αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητική και να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα.  Τα αυγά του είδους αυτού εκκολάπτονται στο ανώτερο στρώμα του βυθού, οι προνύμφες δεν παραμένουν πολύ εντός του νερού, βγαίνουν στην επιφάνεια σχεδόν τέλεια έντομα και πετούν τριγύρω. Μέσα στις 2-3 το πολύ ημέρες ζωής τους αναπαράγονται αμέσως, αφήνοντας αυγά πάλι στο νερό. Όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για πολύ καιρό, αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται διαρκώς και οι πληθυσμοί τους αυξάνονται υπέρμετρα.  Μια τέτοια υπερανάπτυξη  μπορεί να εμποδιστεί με χρήση ψεκασμών.  Εδώ υπογραμμίζουμε ότι :
διαβαστε περισσοτερα

OI AΡΑΧΝΕΣ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ένα περίεργο φαινόμενο(video Γιάννης Γιαννακόπουλος)

Ένα πέπλο σκέπασε μεγάλο τμήμα του Αιτωλικού τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για ιστούς χιλιάδων μικροσκοπικών αραχνών. Το θέαμα είναι μοναδικό και παραπέμπει σε ένα παραμυθένιο σκηνικό...

video

διαβαστε περισσοτερα

Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα – Διασύνδεση μέσω του ευρωπαϊκού έργου BalkaNet

Οι στρατηγικές που ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τη σύνδεση της αγροδιατροφής  με την καινοτομία, παρουσιάστηκαν στην Βράτσα της Βουλγαρίας, όπου, το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν  οι εργασίες της τεχνικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου BalkaNet, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος.
διαβαστε περισσοτερα

Βασίλης Φεύγας: Η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας μονόδρομος για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα περίπτερα των επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε με τους επιχειρηματίες του τόπου μας και τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και αντάλλαξε απόψεις για την πορεία των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας. Με αφορμή την επίσκεψη του στα περίπτερα της δήλωσε ότι:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank