Home / Archive for 12/20/15
Εκλογές ΝΔ: Αποτελέσματα στης Φυτείες
ΨΗΦΗΣΑΝ:
146ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ66ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ57ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ14ΑΔΩΝΙΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ9
διαβαστε περισσοτερα
Εκλογές ΝΔ: Αποτελέσματα στον Αστακό
ΨΗΦΗΣΑΝ:
226ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ91ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ65ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ63
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ7xiromeronews
διαβαστε περισσοτερα
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ7xiromeronews
Ήτα για την Α.Ε.Μ από την πρωτοπόρο ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
Tην
ήτα γνώρισε η Α.Ε.ΜΠΑΜΠΙΝΗΣγια
την 2η
αγωνιστική του 2ου γύρου Γ΄ΕΠΣΝΑ
του 2ου ομίλου στον
εντός έδρας αγώνα από
την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου ΟΜΟΝΟΙΑΚΕΧΡΙΝΙΑΣ
ΜΕ σκόρ 0-3
.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Πυραμίς Σαρδηνίων-Αίας Αμφιλοχίας:2-0
Άρης Λεπενούς-Αναγέννηση Ρίγανης:3-0 Α.Ο.Ελαιοφύτου-Δυριείς Σκουρτούς:6-1
διαβαστε περισσοτερα
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Πυραμίς Σαρδηνίων-Αίας Αμφιλοχίας:2-0
Άρης Λεπενούς-Αναγέννηση Ρίγανης:3-0 Α.Ο.Ελαιοφύτου-Δυριείς Σκουρτούς:6-1
Ήθη και έθιμα του τόπου μας :Χριστόψωμο ,Βασιλόψωμο.
Χριστόψωμο
ονομάζουμε το ψωμί των Χριστουγέννων
και Βασιλόψωμο το ψωμί της Πρωτοχρονιάς!
Έχουν στολίδια ,σουσάμι,αμύγδαλα ή καρύδια και σφράγιση στη μέση και 4 γύρω από το κέντρο.
Πως το κάνουμε: Όπως το ψωμί. Υλικά: Προζύμι
1500 γρ.ζεστό νερό
2 κοφτά κουτ.γλ.μαγιά νωπή
3 1/2 κουτ.σ.αλάτι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη.
σουσάμι,ξυλόγλυπτη σφραγίδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ολόκληρα αμύγδαλα με το «τσόφλι».
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
Διαλύουμε το προζύμι σε ζεστό νερό,ρίχνουμε τη μαγιά στο προζύμι κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ζεστό νερό,το προζύμι,το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώσπου ν’ απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με καθαρό τραπεζομάντιλο, ναύλον και μια κουβερτούλα.Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε μια λεκάνη με αλεύρι βάζουμε τα δύο τρίτα της ζύμης. Αλευρώνουμε πιέζοντας να φύγει ο αέρας σχηματίζοντας μια μπάλα,την ανοίγουμε λίγο να πλατύνει και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το Χωρίζουμε την υπόλοιπη ζύμη στα δυο,πλάθουμε…
διαβαστε περισσοτερα
Έχουν στολίδια ,σουσάμι,αμύγδαλα ή καρύδια και σφράγιση στη μέση και 4 γύρω από το κέντρο.
Πως το κάνουμε: Όπως το ψωμί. Υλικά: Προζύμι
1500 γρ.ζεστό νερό
2 κοφτά κουτ.γλ.μαγιά νωπή
3 1/2 κουτ.σ.αλάτι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη.
σουσάμι,ξυλόγλυπτη σφραγίδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ολόκληρα αμύγδαλα με το «τσόφλι».
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
Διαλύουμε το προζύμι σε ζεστό νερό,ρίχνουμε τη μαγιά στο προζύμι κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ζεστό νερό,το προζύμι,το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώσπου ν’ απορροφηθεί το αλεύρι και να γίνει εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με καθαρό τραπεζομάντιλο, ναύλον και μια κουβερτούλα.Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε μια λεκάνη με αλεύρι βάζουμε τα δύο τρίτα της ζύμης. Αλευρώνουμε πιέζοντας να φύγει ο αέρας σχηματίζοντας μια μπάλα,την ανοίγουμε λίγο να πλατύνει και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Το Χωρίζουμε την υπόλοιπη ζύμη στα δυο,πλάθουμε…
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)