Αιτωλικό ή αλλιώς «μικρή Βενετία της Ελλάδας»

Ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της πατρίδας μας που πολλοί τον παρομοιάζουν με τη Βενετία, το Αιτωλικό είναι μια γραφική νερένια κωμόπολη οχυρωμένη στους βάλτους της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Απέχει δέκα χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Μεσολόγγι και συνδέεται με τη ξηρά ανατολικά και δυτικά με δύο πέτρινα γεφύρια.
Συνολικά είχε πληθυσμό περίπου 8.000 κατοίκων: εγγεγραμμένα άτομα στους εκλογικούς καταλόγους των Εθνικών εκλογών του 2004 ήτανε 7.736. Η απογραφή του 1991 δίνει συνολικά 7.744 και αυτή του 2001 7.279.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

5ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στη Καλλιθέα Αττικής

διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Δείτε foto-video από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Μπαμπίνης

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Μπαμπίνης .''Πολιτιστικός Αύγουστος 2017''μέσα από το φακό του Μπαμπίνη ΙΝ

διαβαστε περισσοτερα

Εγκαινιάστηκε η Ιόνια Οδός, ο δρόμος που αλλάζει τη μοίρα της Ηπείρου

Είναι πολύ μεγάλη χαρά όταν βλέπεις, αυτό για το οποίο έγραφες για 10 χρόνια, να περνά στην καθημερινότητα μίας ολόκληρης περιοχής της Ελλάδας.  Η Ιόνια Οδός, εγκαινιάστηκε πριν από λίγο με κάθε επισημότητα από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και πλήθος επισήμων αλλά κι απλού κόσμου. Η ιστορία σήμερα γράφει ότι η Ήπειρος, έχει τον δικό της δρόμο που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της προς το καλύτερο.  Για την Αιτωλοακαρνανία ισχύει το ίδιο και ήδη οι περιοχές αυτές μετράνε κέρδη πριν καλά-καλά ο δρόμος λειτουργήσει. Αυξήθηκαν οι διελεύσεις και σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία από τον παραχωρησιούχο στο ypodomes.com καθημερινά διασχίζουν τον δρόμο περίπου 7.100 οχήματα αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις προβλέψεις.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση του πρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. "Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, Η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών Αστακού, Φυτειών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κανδήλας για το σχολικό έτος 2017-2018 θα ξεκινήσει την Εβδομη (7η) μηνός Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών  είναι από τις 07:00π.μ. – 15:00 μ.μ., με ώρα προσέλευσης από 07:30π.μ.- 09:00π.μ. και ώρα αναχώρησης από 12:30 μ.μ. έως 14:30 μ.μ.

Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


διαβαστε περισσοτερα

Η ιερή βελανιδιά, το χρυσοφόρο δέντρο του Ξηρομέρου και της Ακαρνανίας

Αφιέρωμα στο ιερό χρυσοφόρο δέντρο της Ακαρνανίας με αναδρομές στην ιστορία και τη συλλογή του βελανιδιού που άρχιζε τα παλιά μετά τις 16 Αυγούστου. Κείμενο: Γιώργος Π. Μπαμπάνης Η συλλογή του βελανιδόκαρπου στο χωριά μας ήταν ένα σημαντικό πρόσθετο εισόδημα για τα νοικοκυριά με επιδέξιους «αίλαιρους» τιναχτές και επιδέξιες βελανιδομαζώχτρες. Η περίοδος της συλλογής άρχιζε κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου, δηλαδή τότε που άφηναν ελεύθερο τα δάσος για τη συλλογή του ώριμου βελανιδόκαρπου. Πριν από τις 16 Αυγούστου δεν μπορούσε κανένας να τινάζει τις βελανιδιές. Άλλωστε, το δάσος φύλαγαν τότε οι αγροφύλακες. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................