Η ΚΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΑΛΩΝ

(Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας. OΣπύρος Μπαρμπαρούσης στο έργο της κουράς)
Από τη μαθητική μου ζωή λίγα, μα πολύ λίγα πράγματα θυμάμαι. Μεταξύ αυτών κατι ανακοινώσεις του Γυμνασιάρχη, άλλο πράμα! «Μαθηταί τινες εξέδραμον εις τα Λιβάδια και ελεηλάτησαν τα γκόρτσα… Μαθηταί τινες εφωράθησαν σφίγγοντες λ’θάρια στα τηλεγραφόξυλα… Μαθηταί τινες εξέδραμον και εισήλθον εις το υπόγειον του κ. …., όπου υπήρχεν εν βαρέλιον οίνου.  Ήπιαν τον σκασμό σαν νεροφίδες και άφησααν ανοιχτό τον πήρο του βαρελιού με αποτέλεσμα να χυθεί το κρασί…. ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ επί τετραήμερον, πενθήμερον, οκταήμερον.» Επεφταν οι αποβολές σαν χαλάζι κατά το πώς«πέφτουν οι σφαίρες σαν χαλάζι». Μετά ταύτα άρχιζε η διαπίστωση της ευπρεπούς εμφάνισης των μαθητών/τριών. Διαπίστωση πρώτη:Είναι οι μαθητές«εν χρώ κεκαρμένοι», δηλαδή κουρεμένοι γουλί, τουτέστιν μοιάζουν με λαμπατέρ, με γλόμπο ή ακόμη και με τον Γιούλ Μπρίνερ; Διαφορετικά έφευγαν για το κουρέα.
 « Μαθηταί τινες  εν χρωκεκαρμένοι
διαβαστε περισσοτερα

''Το πανηγύρι του λαού''

**---Τριήμερο Πανηγύρι από το Ραδιόφωνο Ξηρομέρου---***

Η μεγαλύτερη εκδήλωση της χρονιάς, είναι γεγονός! Το πανηγύρι του λαού, το πανηγύρι των πανηγυριών, έφτασε. Τρεις αξέχαστες βραδιές, γεμάτες κέφι, μουσική και χορό, συντροφιά με τα μεγαλύτερα ονόματα του Δημοτικού Τραγουδιού.
Το τριήμερο 6, 7 και 8 Ιουνίου μην κανονίσετε τίποτα!!! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Διασταύρωση Λεπενούς για μοναδικές στιγμές διασκέδασης!





Αναλυτικά, θα σας διασκεδάσουν:

Πέμπτη, 6 Ιουνίου:
Γιάννης Καψάλης,Γιώτα Γρίβα,Γιάννης Κατσίγιαννης, Έλενα Χαραμή, Μαρία Γιαννακά, Χρυσοβαλάντω Μπρόζου.
Στα κλαρίνα: Πάνος Κοτρώτσος, Σωτήρης Γαλανός.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................