Οδοιπορικό στο Σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη(Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Στην αγκαλιά της σιωπής, όπου η φύση ψιθυρίζει μυστικά στον άνεμο, έζησε πριν από 742 χρόνια ένας Άγιος Άνθρωπος. Μακριά από την κοσμική ματαιότητα είχε βρει καταφύγιο στην ερημιά, αγκαλιά με την προσευχή και την απλότητα.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Eκδήλωση ημέρα της Ευρώπης

Ο Εικαστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου ΧΡΩΜΑΤΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Η ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
διαβαστε περισσοτερα

Ανοιχτή εκδήλωση - βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Εφορειών Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, από τον φορέα «The Fortress Study Group»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 στις 11.30 το πρωί, η ανοιχτή εκδήλωση - βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και των Εφορειών Αρχαιοτήτων, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, από τον φορέα «The Fortress Study Group, με αφορμή την ανάδειξη των Κάστρων του Ρίου και της Ναύπακτου ως των καλύτερα συντηρημένων κάστρων  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.)

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι γίνεται καταγραφή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.), όλων των πωλητών που απέκτησαν άδεια πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022. Η καταχώριση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση openmarket.mindev.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς ΤAXIS του αδειούχου πωλητή, σύμφωνα με τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης που είναι αναρτημένο στο Σύστημα.Ειδικότερα, αναφορικά με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.) του άρθρου 56 του ν. 4849/2021 (Α΄207) για το υπαίθριο εμπόριο και σχετικά με την καταγραφή σε αυτό των υφιστάμενων αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου, δηλαδή των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών (λαϊκών αγορών, στάσιμου εμπορίου), καθώς και των χειροτεχνών - καλλιτεχνών, οι οποίοι απέκτησαν άδεια πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022 γίνονται γνωστά τα εξής: Οι κάτοχοι άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή στο στάσιμο και το πλανόδιο εμπόριο θα πρέπει να καταχωρί…
διαβαστε περισσοτερα

Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ΙΟΝΙΑΝ TV 13 Μαΐου 2024 BRAIN GAIN XIROMERO(ΒΊΝΤΕΟ)

Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ΙΟΝΙΑΝ TV 13 Μαΐου 2024 BRAIN GAIN XIROMERO
διαβαστε περισσοτερα

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ ΒΑΛΤΟΥ: Εορτασμός του Αγίου Ανδρέα του ερημίτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα 15 Μαΐου   η θεία λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα του ερημίτη που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά στο Χαλκιόπουλο σε μια πανέμορφη διαδρομή  στα βουνά του  Βάλτου  με μεγάλη παρουσία  πιστών.Μετά τη θεία λειτουργία  ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στην τοποθεσία Αγραπιδούλα με ζωντανή μουσική και προσφορά δωρεάν γεύματος . Στο χαιρετισμό του πρόεδρος της Τ/Κ Χαλκιοπούλου Ταλιούρας Βασίλης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ημέρα και  καλή διασκέδαση ..Μπαμπίνη ΙΝ. Ευχαριστούμε  τον εξαίρετο φίλο  Χρήστο Λαυρέντζο για την υποδοχή την ξενάγηση  τόσο στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα του ερημίτη όσο και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τη φιλοξενία στο παραδοσιακό γλέντι.
διαβαστε περισσοτερα

Δήμος Ξηρομέρου: Ζημιές και κλοπές στον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό της Δ.Ε. Φυτειών.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................