Η έφηβη Φλαμουριά...για ένα νέο ξεκίνημα. Γράφει ο Παναγιώτης Χολής

Η έφηβη Φλαμουριά...για ένα νέο ξεκίνημα. Από τα πανάρχαια χρόνια ο πλάτανος αποτελούσε το σήμα κατατεθέν για κάθε πλατεία χωριού. Πλατεία και πλάτανος ήταν συνυφασμένα με τις μικρές και μεγαλύτερες κοινωνίες των χωριών. Ήταν το σημείο της πλατείας όπου κάτω από τον παχύ ίσκιο που πρόσφερε απλόχερα ο πλάτανος γράφονταν καθημερινά και από μια μικρή καθημερινή ιστορία αυτών των κοινωνιών.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Μία πολύ επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου, λίγο μετά τις 5:10 μ.μ. στην τοποθεσία Βελαώρες Αστακού κοντά στο Πλατυγιάλι (η 3η φορά).

Μία πολύ επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου, λίγο μετά τις 5:10 μ.μ. στην τοποθεσία Βελαώρες Αστακού κοντά στο Πλατυγιάλι (η 3η φορά).
Ημερομηνία 23.7.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μία πολύ επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου, λίγο μετά τις 5:10 μ.μ. στην τοποθεσία Βελαώρες Αστακού κοντά στο Πλατυγιάλι (3η φορά σε διάρκεια λίγων ημερών).
διαβαστε περισσοτερα

Ελληνική Μουσική Παράδοση στο Καλεσμένο | Ένα Πανηγύρι γεμάτο Χρώματα και Ήχους(βιντεο)

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουλίου 2023, υπήρξε μια μαγική ατμόσφαιρα στην πλατεία του Αϊ-Γιάννη στο Καλεσμένο Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιήθηκε η δέκατη ετήσια «Γιορτή Μούρου», ένας παραδοσιακός θεσμός που έχει κατακτήσει τις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
διαβαστε περισσοτερα

Σε κατάσταση συναγερμού και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 η Ηλεία - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία

Πολύ υψηλο (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιας σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Δευτέρα 24-07-2023. Ειδικότερα, η ΠΕ Ηλείας εξακολουθεί να τίθεται σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία 5), ενώ πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στις ΠΕ Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας Εφιστάται η προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην επιδίδονται σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια Υπενθυμίζεται ότι κατά τη αντιπυρική περίοδο:
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» την Άννη Ελευθερίου από Φυτείες Ξηρομέρου

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Άννη Ελευθερίου του Σπύρουαπό Φυτείες Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου

ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑΕντεταλμένη Πολιτισμού Ελληνικών & Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων
ΤΗΛ. +30 6936121542
TASOLAMPROU CHRYSOULA
Culture Commissioner of Greek & International Cultural Associations Mob. +30 6936121542
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................