Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού συμμετείχε φέτος στην 198η επέτειο από την Ηρωική Έξοδο της Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού συμμετείχε φέτος στην 198η επέτειο από την Ηρωική Έξοδο της Ι.Π. Μεσολογγίου το Σάββατο 27 Απριλίου και την Κυριακή 28 Απριλίου . Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Ως Έλληνες οφείλουμε να τιμάμε την αξιοπρέπεια, την πίστη και την αυτοθυσία των Μεσολογγιτών γι' αυτό που ποθεί πάντα όλος ο κόσμος, την Ελευθερία!
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Ετοιμασίες για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου πόρτας

Ετοιμασίες για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου πόρτας Μπαμπίνης τη Δευτέρα του Πάσχα από της συγχωριανές μας Αγλαΐα Μπακογιώργου , Αλεξάνδρα Ηγουμένου και Στάθη Ζαρκαδούλα , καθαρισμός στον αύλιο χώρο της Μονής και  στο εσωτερικό του  Ιερού Ναού , όπου θα χοροστατήσει ο ιερέας π. Δημήτριος Τέγας . 
διαβαστε περισσοτερα
Υποχρέωση ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο από 1-5-2024 έως 31-10-2024.

Υποχρέωση ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο από 1-5-2024 έως 31-10-2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 30-4-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ. Ο Δήμος Ξηρομέρου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 1-5-2024 έως 30-10-2024, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός των ορίων του Δήμου, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και να συντηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, και συγκεκριμένα: Α) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, Β) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, Γ) εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, Δ) οικοπεδικών εκτάσεων με κτίσμα σε περιοχές ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Ο καθαρισμός το παραπάνω χώρων θα περιλαμβάνει:
διαβαστε περισσοτερα
Απαγορεύσεις αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2024 έως 31-10-2024.

Απαγορεύσεις αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2024 έως 31-10-2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 30.4.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι κατά την Αντιπυρική Περίοδο που διαρκεί από την 1η Μαΐου 2024 έως 31η Οκτωβρίου 2024. Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι Πάσα χρήση πυρός λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, σε: 1. Δάση και Δασικές εκτάσεις. 2. Χορτολιβαδικές εκτάσεις, βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη, σε ανώμαλα εδάφη και σε λόφους. 3. Επίσης απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων από 1-5-2024 μέχρι και 31-10-2024. Εάν αντιληφθείτε μια πυρκαγιά: Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
- την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
- την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς,
- το είδος της βλάστησης που καίγεται. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Κέντρο Υγείας Μύτικα Αιτ/νίας - Πατριωτική επιστολή στην Μυτικιώτισσα μας κα Βάσω Τσαμπιέρη-Παπαμιχαήλ.

ΠΗΓΗ:mytikaspress.
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην Μυτικιώτισσα μας κα Βάσω Τσαμπιέρη-Παπαμιχαήλ

Αγαπημένη μου Βάσω. Εμένα ο Μύτικας έγινε η δεύτερη πατρίδα μου από το 1969, που διορίστηκα Συμβολαιογράφος και εγκαταστάθηκα εδώ. Αγωνίστηκα γι' αυτόν τον τόπο και συνεχίζω να το κάνω και θα το κάνω για όσο ζω, επειδή ούτε ο χρόνος με ανάλωσε, ούτε η νόσος εμάρανε τις δυνάμεις μου. Ασχολούμαι εδώ και 50 χρόνια με το Κ.Υ. Μύτικα, την επάνδρωση και αναβάθμιση του, με το άνοιγμα του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας και με όλα τα θέματα του τόπου, με προσωπικές μου παραστάσεις, επαφές και οχλήσεις προς τους αρμόδιους, σε βαθμό παρεξηγήσεως. Δεν τους άφηνα ήσυχους. Δεν εφησυχάζω και τώρα και βρίσκομαι σε τακτική επικοινωνία με ευκατάστατους απόδημους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν πρόθεση και διάθεση να συνεισφέρουν για την κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό του Κ.Υ. Μύτικα.
διαβαστε περισσοτερα

Διαμορφώνουμε μια κοινωνία που προσφέρει ευκαιρίες, υποστήριξη και αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη της» δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης παρουσίασε μία σειρά καίριων πτυχών για το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της συνοχής μέσα στην κοινωνία μας μέσω της διεύρυνσης των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας. Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ο καρπός προσεκτικής μελέτης και σχεδιασμού με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

«Κατάθεση τροπολογίας για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας». Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταθέτει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας για το θέμα του δικαστικού χάρτη στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................