Ελληνική Γλώσσα τεράστια η προσφορά της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.Γράφει ο Μυργιώτης Παναγιώτης Μαθηματικός

Ελληνική Γλώσσατεράστια η προσφορά της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.Η γλώσσα κάθε λαού αποτελεί ένα από τα στοιχεία της ταυτότητός του. Η γλώσσα, εκτός από στοιχείο της ταυτότητος, είναι και εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Η γλώσσα βοηθά στην δημιουργία του πολιτισμού, του λεγόμενου πνευματικού, σε αντίθεση με τον υλικό (γλυπτική, ζωγραφική κλπ). Για να μπορούν οι άνθρωποι να  συνεννοούνται θα πρέπει η γλώσσα να είναι ακριβής, να περιγράφει με συντομία και επακριβώς το μήνυμα, το σημαίνον και το σημαινόμενο να ταυτίζονται. Θα πρέπει να είναι εύκολη για να γίνεται κτήμα του λαού, να μπορούν να τη μαθαίνουν όλοι. Στην Κίνα π.χ., η οποία χρησιμοποιεί ιδεογράμματα για να παραστήσει λέξεις και έννοιες τα σύμβολα είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα ακόμα και οι ακαδημαϊκοί της χώρας (οι θεωρούμενοι ως οι πιο μορφωμένοι) δεν τα γνωρίζουν όλα. Δηλαδή οι πνευματικές κορυφές της δεν μπορούν να διαβάσουν όλα τα κείμενα που έχουν γραφεί στη γλώσσα της χώρας τους.Για την αξία της γλώσσας σημειώνε…
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Καρπέτας: Οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας απαιτούν ουσιαστική στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

08/02/2024ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κώστας Καρπέτας: Οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας απαιτούν ουσιαστική στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη στο κελί που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο κοσμοκαλόγερος της πεζογραφίας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: https://www.orthodoxianewsagency.grΣυμπαραγωγή - Φωτο: ΙΝ-  ROMIANEWSΕπίσκεψη σήμερα του Μπαμπίνη ΙΝ & Romianews στο κελί που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο κοσμοκαλόγερος της πεζογραφίας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
διαβαστε περισσοτερα
Διαδικασίες συγχώνευσης Νομικών Προσώπων στη λειτουργία του Δήμου Ξηρομέρου.

Διαδικασίες συγχώνευσης Νομικών Προσώπων στη λειτουργία του Δήμου Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 8.2.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου και την ενσωμάτωση τους στην λειτουργία του Δήμου, με τέσσερις αποφάσεις του Δημάρχου Ξηρομέρου (έχει γίνει επισύναψη), συστήνονται οι αρμόδιες Επιτροπές Καταγραφής και Απογραφής για την καταγραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων τους και ανατίθεται η λειτουργία τους σε συγκεκριμένες υπηρεσιακές δομές εντός του Δήμου Ξηρομέρου.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου 21.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΠΔΔ 'ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ..'6ΒΣΕΩΚΖ-1ΥΡ.pdf203 kB22. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 67ΦΚΩΚΖ-Π3Τ.pdf198 kB
διαβαστε περισσοτερα

Άλλη μία σπουδαία διάκριση για τον Ξηρομερίτη, Συγγραφέα - Ιστορικό ερευνητή, Νίκο Θεοδ. Μήτση.

Πηγή:https://xiromeronews.blogspot.com
Ο κ. Νίκος Θεοδ. Μήτσης, Συγγραφέας - Ιστορικός, που επί πολλές δεκαετίες προσφέρει σημαντικό έργο, με τις γνώσεις του ερευνητή και ιστοριοδίφη στον τομέα της ιστορίας του τόπου που αγαπά και είναι η Αιτωλοακαρνανία. Ο Συγγραφέας μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του, μέσα από σπάνια, πολύτιμα ντοκουμέντα και φωτογραφίες, έχει φέρει στο φως συγκεκριμένα στοιχεία, που πολλές φορές είναι η πρώτη φορά που μπορεί κάποιος να τα διαβάσει.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Στη Βουλή το θέμα της επικινδυνότητας των σχολικών δομών του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Μίλτος Ζαμπάρας: Στη Βουλή το θέμα της επικινδυνότητας των σχολικών δομών του νομού Αιτωλοακαρνανίας
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας,  με θέμα την κατάρρευση μέρος του ταβανιού στο Γυμνάσιο Αιτωλικού.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8 FM

Συνέντευξη παραχώρησε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8 FM και την Δήμητρα Λαοπόδη, στην καθημερινή εκπομπή της ''Today News'' στις 9-11 π.μ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................