Αgrinio-Sports:Mαζί με Ιδομενέα Εμπεσού κοντά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δείτε τις δηλώσεις από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου βρέθηκε το Agrinio-Sports, μαζί με ανθρώπους του Ιδομενέα Εμπεσού, για να προσφέρουμε όλοι μαζί κάποια υλικά αγαθά που μερικοί άνθρωποι έχουν απόλυτη ανάγκη, ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, όπου πλησιάζουν Χριστούγεννα.



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και με ώθηση  από το κλίμα των ημερών, το Agrinio-Sports είπε να βοηθήσει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Πριν περίπου μια εβδομάδα είχαμε κάνει την εκδήλωση για να βοηθήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου εκεί είχαν μαζευτεί κάποια τρόφιμα, ενώ την Πέμπτη πήγαμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μαζί με ανθρώπους του Ιδομενέα Εμπεσού και παραδώσαμε και κάποια άλλα πράγματα. Για την ακρίβεια δώσαμε 30 κιλά λουκάνικα, τα οποία πήραμε από τον χορηγό της εκδήλωσης, Κώστα Μασαλή και το κρεοπωλείο «Το Ξηρόμερο», αλλά παράλληλα δώσαμε και κάρτες με τις οποίες μπορούν να ψωνίσουν οι άνθρωποι του Κοινωνικού Παντοπωλείου κάποια αγαθά. Μαζί μας ήταν και ο προπονητής του Ιδομενέα, Μπάμπης Κολύδας, μαζί με τον τερμ…
διαβαστε περισσοτερα

Έθιμo των Χριστουγέννων: ''Η σφαγή του γουρουνιού''

Σαν ιεροτελεστία γινόταν σε κάθε οικογένεια η σφαγή του γουρουνιού, το οποίο εξέτρεφαν για το σκοπό αυτό. Το γουρούνι αναλάμβαναν να το σφάξουν οι άντρες του σπιτιού την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Τα μέλη της οικογένειας αντάλλαζαν μεταξύ τους ευχές. Το χοιρινό κρέας αποτελούσε το κύριο φαγητό στο χριστουγεννιάτικο γεύμα,  όπως άλλωστε και σήμερα. Επίσης, έφτιαχναν λουκάνικα από το γουρούνι, τα οποία κρεμούσαν μέχρι να στεγνώσουν. 
Eνώ το λίπος του γουρουνιού το αποθήκευαν σε δοχεία και το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, έτσι  εξασφάλιζαν το κρέας και το λίπος για πολλούς μήνες.

Στη Μπαμπίνη διατηρήτε στις μέρες μας το έθιμο καθώς βλέπουμε στις foto τις οικογένειες του Νικολάου Παλιούρα και Γεωργίου Ηγούμενου πιστούς στην παράδοση των ημερών





διαβαστε περισσοτερα

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ»

Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ Ένα ερώτημα με βασανίζει . Τελικά θα συνεχίσουμε να κατοικούμε σ΄ένανάθλιο κόσμο γεμάτο δυστυχία και κατήφεια; Υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία και την ανεξαρτησία μας; Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε ανόητους καρεκλοκένατυρους να μας κυβερνούν , να καθορίζουν το μέλλον μας και να γράφουν την ιστορία όπως αυτοί θέλουν; Αυτές και πολλές άλλες σκέψεις είχα στο μυαλό μου και ούτε που κατάλαβα πως βρέθηκα σε κεντρική πλατεία κοντά στο σπίτι μου. Ξαφνικά μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από χελιδόνια, βλέποντας στη μια μεριά της πλατείας πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους στον αύλειο χώρο δυο τραπεζών να περιμένουν καρτερικά μες στο χειμωνιάτικο κρύο να ανοίξουν τις πόρτες τους. Σαν τα χελιδόνια σκέφτηκα που όταν καταλαβαίνουν ότι έρχεται ο χειμώνας, οργανώνονται σε κοπάδια στα τηλεγραφικά καλώδια και στα καλώδια ρεύματος, μέχρι ν΄ αρχίσουν το μεγάλο τους ταξίδι σε πιο ζεστούς τόπους.  Έτσι και οι άνθρωποι είτε κάνει ζ…
διαβαστε περισσοτερα

Χριστούγεννα στη πόλη: Παρέα Μπαμπινιωτών

Παρέα Μπαμπινιωτών στο κέντρο της Αθήνας. 
Απολαμβάνοντας το καφεδάκι τους. Ερχόμενοι στην Αθήνα να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κόντα στους δικούς τους ανθρώπους.


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................