Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες. Έρχεται καύσωνας και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες. Έρχεται καύσωνας και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Αστακός 28.8.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ/ΕΜΚ, εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Α.Α. 18/2020) και ισχύει από το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 έως την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020. Προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο και θα δημιουργηθούν συνθήκες καύσωνα. Επίσης από την Πολιτική Προστασία έχει δοθεί υψηλός κίνδυνος (βαθμός 3) για πυρκαγιά στην Δυτική Ελλάδα το Σάββατο 29 Αυγούστου. Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου. Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με λεπτομερείς αναφορές. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου 20200828 ΔΤ Έκτακτο Δελτίο Καιρού - Κινδυνος Πυρκαγιάς.doc102 kB
διαβαστε περισσοτερα

Σταθερή συνεργασία με τις Μητροπόλεις εγκαινιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία και ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων

Συνάντηση εργασίας με τους Μητροπολίτες της Δυτικής Ελλάδας συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα συνεργασίας για την ανάδειξη και προστασία των θρησκευτικών μνημείων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.
διαβαστε περισσοτερα

Επείγουσα έκκληση για αίμα

Επείγουσα έκκληση για αίμα  απευθύνη ο Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου

Θερμή παράκληση σε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν δίνοντας το πολυτιμότερο πράγμα ζωής το αίμα τους,για να βοηθήσουν να σωθεί ο δικός μας άνθρωπος.

Τηλ.επικοινωνίας 
Γρηγόρης Τσίντζος:694 580 3144
Πόπη Γκούμα:697 667 7821
Σοφία Κορρέ:693 8444 554



διαβαστε περισσοτερα

Σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το ενδεχόμενο πυρκαγιών – Διαρκής συνεργασία με την Πυροσβεστική

Αποτίμηση της μέχρι σήμερα αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές του τελευταίου χρονικού διαστήματος, έγινε σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πραγματοποίησαν δύο διαδοχικές συναντήσεις, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαο Ρουμελιώτη, τον Επιπυραγό, Χρυσόστομο Χριστοφή και τον Διευθυντή του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ, Νικόλαο Γυφτάκη.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Α.Α. 18/2020) που εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ και ισχύει από το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 έως την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.
Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει:
διαβαστε περισσοτερα

Ευφυής Γεωργία: Για ένα σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο

Του Χρήστου Σαλτογιάννη Γεωπόνος-Τμήμα Υποστήριξης Υπηρεσιών Ευφυούς Γεωργίας
NEUROPUBLIC AE
Οι νέοι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)  για μετά το 2020 συνοψίζονται στις φράσεις «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», «Βιοποικιλότητα» και αποτελούν τη νέα στρατηγική επιδίωξη της Ε.Ε. για ένα νέο, βιώσιμο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα παραγωγής τροφίμων. Στον αγροτικό τομέα οι στόχοι επικεντρώνονται στην υιοθέτηση ενός μοντέλου διαχείρισης της παραγωγής, άμεσα συνυφασμένο με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. 
διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε τα εξής:

«Ένα νέο ταξίδι ξεκινάει σήμερα για χιλιάδες νέες και νέους. Ας είναι όμορφο, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες, που θα τους φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων και των ονείρων τους. Και όσοι όμως δεν κατάφεραν να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι, να είναι βέβαιοι πως οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί. Άπειροι οι προορισμοί της ζωής και της επιτυχίας. Και έχουν θέση για όλους. Αποτυχία είναι μόνο να λησμονείς τα όνειρά σου. Τίποτα άλλο… Καλή δύναμη!»

διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει να υλοποιήσει τη βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώρι προς την Παραλία Λούρου

Την βελτίωση του δρόμου από Νεοχώρι προς Παραλία Λούρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και ο Πρόεδρος ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστας Βήττας.

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του Δημάρχου προς την νεολαία του Δήμου Ξηρομέρου, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αστακός 28.8.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις νέες και τους νέους του Δήμου Ξηρομέρου, που πέτυχαν να εισαχθούν στις πανεπιστημιακές σχολές της πατρίδας μας. Σας εύχομαι παιδιά μου καλή σταδιοδρομία στην νέα φάση της ζωής σας που ανοίγετε μπροστά, καλή δημιουργική πορεία. Θέλω όμως να συγχαρώ από καρδιάς και τα παιδιά, που παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Να είστε σίγουροι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένας από τους πολλούς σταθμούς της ζωής σας και δεν αποτελούν την μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και σίγουρα θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να πετύχετε τους στόχους σας. Κοιτάτε λοιπόν μπροστά με αισιοδοξία και δύναμη. Γιάννης Τριανταφυλλάκης Δήμαρχος Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................