Στα βουνά βρήκε την ησυχία του | Άφησε την πόλη για το χωριό (Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Στην Καστανιά της Αιτωλοακαρνανίας, συναντήσαμε τον κύριο Γιώργο. Στα 70 του χρόνια, ο κύριος Γιώργος αποτελεί ζωντανό έμβλημα της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και ανδρείας, έχοντας επιλέξει να ζει στο μικρό του χωριό, που πλέον φιλοξενεί μόλις 6 κατοίκους.
διαβαστε περισσοτερα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στο στο κέντρο CAN CAN ο χορός του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Αθήνας.....

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  27 Ιανουαρίου 2024 στο στο κέντρο   CAN CAN  ο  χορός  του   Συλλόγου  Μοναστηρακιωτών Αθήνας.....Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τουςΟ  Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας  Θανάσης Κασόλας οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Τομαρας και Άγγελος Φερεντίνος. ο  πρόεδρος  κοινότητας  Μοναστηρακιου Γιάννης Λιάκος,  ο Δημήτρης  Στέργιου πρόεδρος   ΟΠΣΥΞ και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος   Δήμου Ξηρομέρου  Αποστόλης Πανταζής.
ΦΩΤΟ: Κώστας Πετρόπουλος
διαβαστε περισσοτερα

''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ'' Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου(ΦΩΤΟ)

Χτες πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου μας παρουσία συγχωριανών και φίλων του τόπου μας καθώς και του Δημάρχου μας κ.Τριανταφυλλάκη, εκπροσώπων της τοπικής αρχής, κ.Φλωρόπουλου, κ.Μπαμπούρη, κ.Μήττα ( ας μας συγχωρέσουν αν παραλείψουμε κάποιον). Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Γεώργιος και ο πατέρας Δαυίδ , ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού οι οποίοι ευλόγησαν και την πίτα μας. Απολαύσαμε τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας τα οποία παρουσίασαν ντόπιους χορούς αλλά και χορούς από τη Μακεδονία και φυσικά μετά ακολούθησε γλέντι από τους παρευρισκόμενους. Ευχομαστε πάντα τέτοια ανταμώματα!!
διαβαστε περισσοτερα

ΒΟΥΛΗ: Επίκαιρη ερώτηση του Μ Ζαμπάρα για την κατάργηση των εφετείων στην Αιτωλοακαρνανία(βίντεο)

Μίλτος Ζαμπάρας:  «Δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο και το αποτέλεσμα είναι η πλήρης απαξίωση της Αιτωλοακαρνανίας» 
Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την κατάργηση δικαστικών δομών στην Αιτωλοακαρνανία.Την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες στην Αιτωλοακαρνανία από την φημολογούμενη αλλαγή του δικαστικού χάρτη επισήμανε ο βουλευτής. Όλοι οι τοπικοί φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεση τους και στο κλείσιμο του Εφετείου Αγρινίου και στη συγχώνευση των Πρωτοδικείων και το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων.
διαβαστε περισσοτερα

Χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ σε 211 επιλέξιμες αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης – Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα με απόφαση του Γ. Κοντογιάννη

Δελτίο Τύπου Π.Δ.Ε Χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ σε 211 επιλέξιμες αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης – Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα με απόφαση του Γ. Κοντογιάννη
Στην έκδοση  αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου προχώρησε με απόφασή του ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Κοντογιάννης,  επί των αιτημάτων στήριξης για την  «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων». Πρόκειται για τη Δράση 4.1.5 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.
διαβαστε περισσοτερα

Σε εξέλιξη η επιδείνωση του καιρού

Σε εξέλιξη η επιδείνωση του καιρούTο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (3/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (27/01/24) και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024.

Ζωντανή μετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 29.1.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 29 Ιανουαρίου, στις 07:30 μ.μ., το οποίο θα γίνει δια ζώσης.
διαβαστε περισσοτερα

Β.Φεύγας: Τα επιχειρήματα του νομικού κόσμου της πόλης του Αγρινίου είναι ατράνταχτα και τα αιτήματα του πέρα από κάθε αμφιβολία δίκαια.

Β.Φεύγας: Τα επιχειρήματα του νομικού κόσμου της πόλης του Αγρινίου είναι ατράνταχτα και τα αιτήματα του πέρα από κάθε αμφιβολία δίκαια. 
Με αφορμή τις εξελίξεις για το Πρωτοδικείο Αγρινίου, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 10:00 μ.μ. στην εκπομπή ''Φάσμα'' στην ΕΤ1, Η λαθεμένη χωροθέτηση της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 10:00 μ.μ. στην εκπομπή ''Φάσμα'' στην ΕΤ1, Η λαθεμένη χωροθέτηση της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Ημερομηνία 29-1-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 10:00 μ.μ. στην εκπομπή ''Φάσμα'' στην ΕΤ1 (https://www.ert.gr/enimerosi/fasma-main/), αφιέρωμα-έρευνα στο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών και τη λαθεμένη χωροθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.Καλούμε τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου και όλους τους Αιτωλοακαρνάνες να την παρακολουθήσουν, για να κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές ακτές της Αιτ/νίας, από την αλόγιστη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών, που θα στερήσουν το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας από την αναψυχή των πολιτών.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................