Τα δέκα βασικά σημεία του νέου εκλογικού νόμου της τοπικής αυτοδιοίκησης

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» αλλά και, τόσο τις δηλώσεις του κ. Γ. Μιχελάκη, όσο και τις διαρροές από το Υπουργείο Εσωτερικών και χωρίς φυσικά να μπει σε διαβούλευση με τα κόμματα και την ΚΕΔΕ, οι βασικές διατάξεις του νέου εκλογικού νόμου για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων εμφανίζονται να έχουν «κλειδώσει», συνιστώντας μια σημαντική τομή στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.Συγκεκριμένα, φέρεται να προβλέπονται δέκα…
(10) βασικά σημεία:
1. Η ύπαρξη δύο ψηφοδελτίων, ένα με όλους τους υποψήφιους δημάρχους και ένα με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε αλφαβητική σειρά και χωρίς ένδειξη του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχουν.
2. Οι ψηφοφόροι θα επιλέγουν αφενός μεν τον δήμαρχο της αρεσκείας τους, αφετέρου δε όποιους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν, ανεξαρτήτως εάν είναι του ιδίου συνδυασμού.
3. Ο δήμαρχος εκλέγεται εφόσον εξασφαλίσει ποσοστό 42% στον Α΄ γύρο, διαφορετικά η εκλογή κρίνεται τη δεύτερη Κυριακή μεταξύ των δύο επικρατέστερων.
4. Οι δημοτικ…
διαβαστε περισσοτερα

Η συμμορία των ηλιθίων

.Άρθρο του Βασίλη Φ. Φωτάκη



Ενώ δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός του successstory ο Πρωθυπουργός χτύπησε ξανά, αυτή την φορά με το Ελληνογενές «πρωτογενές πλεόνασμα». Ένα πλεόνασμα που ακόμα δεν το είδαμε, αλλά αρχίσανε οι κυβερνόντες να μοιράζουν στον φτωχό, πεινασμένο, πλην τίμιο, αλλά κυρίως Σοφό λαό. Φυσικά για την ύπαρξή του ή όχι, ήδη σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, κάνοντας αναφορά για έλλειμμα «Κεντρικής Κυβέρνησης» σε τριπλάσιο μέγεθος από το πλεόνασματης εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο του 2013 που παρουσίασε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών. Ενώ όμως σαν χώρα στηρίζουμε την από δω και πέρα πολιτική μας στην ύπαρξη αυτού του πρωτογενούς πλεονάσματος και ερίζουμε στο αν υπάρχει ή όχι, κάπου εκεί νέτα-σκέτα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δηλώνει: «Η πιθανή επέκταση του Ελληνικού προγράμματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς όρους». Η δήλωση φυσικά γεννά εύλογα ερωτήματα και απορίες. Αυ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................