ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ:" Ας καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας ".

ΠΗΓΗ:facebook
" Ας καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας ".Οι Νέοι στον εκμηδενισμό της ρύπανσης.
Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ( Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία-Interreg) , καθαρίζει την παραλία του Αγίου Γεωργίου στον Αστακό, με την συμμετοχή των μαθητών μας από το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αστακού, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:30 π.μ.-14:00 μμ.
διαβαστε περισσοτερα

Έγκριση συγκριτικού πίνακα της μελέτης για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου. Κουβαράς - Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Μύτικας, ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο για το Ξηρόμερο.

Σας ενημερώνουμε σήμερα, ότι προχωράει η ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, κόστους 70.624,42 €, κατόπιν εγκρίσεως του συγκριτικού πίνακα από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ). Το Σεπτέμβριο του 2019 σας ενημερώσαμε για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας (προσωρινός ανάδοχος, δείτε εδώ), ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 ανακηρύχτηκε και οριστικός ανάδοχος της μελέτης: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Ε.Ο ΚΟΥΒΑΡΑ - ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ο 30 ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ - ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ Π.Ε ΑΙΤ/ΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 74.000 €. Μετά την παράδοση τον Αύγουστο του 2018 του οδικού τμήματος 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς - Μπαμπίνη (δείτε εδώ), σας ενημερώσαμε ότι η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ήταν να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος προς Αετό, Αρχοντοχώρι και Μύτικα. Μάλιστα αυτή η βούληση εκφράστηκε έμπρακτα τον Αύγουστο …
διαβαστε περισσοτερα

Οι εκδόσεις 'Απαρσις και η συγγραφέας Μάγδα Παπαδημητρίου -Σαμοθράκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''Πατρίδα ξένη'' την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου , ώρα 19:00 στο ''Art εδέμ'' Αριστοφάνους 13 Ψυρρή .

Οι εκδόσεις 'Απαρσις και η συγγραφέας Μάγδα Παπαδημητρίου -Σαμοθράκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ''Πατρίδα ξένη'' την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου , ώρα 19:00 στο ''Art εδέμ''  Αριστοφάνους 13 Ψυρρή .
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
-Γιάννης Τριάντης δημοσιογράφος. Δημήτρης Στρατούλης Διδάκτωρ Νομικής / πρώην υπουργός και βουλευτής  Βασίλης Καλαμαράς κριτικός βιβλίου/επιμελητής των κειμένων και  συγγραφέας  Θα συντονίσει την εκδήλωση η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός /ποιήτρια 
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Δημήτρης Κολιδάκης ,συγγραφέας .
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα .
Ονομαστικές κρατήσεις στο info.aparsisbook@gmail.com και τηλ. 211 55155600 έως τη Δευτέρα 11/10/2021.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Πρόσκληση για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Αστακός, 8.10.2021 Αριθ. Πρωτ.: 8796 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Συνεδρίαση μέσω Τηλεδιάσκεψης (έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), στις 12 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 08:30 μ.μ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. εγκ. 643/69472/24.09.2021 με την οποία επιχειρείται η σύνοψη των μέχρι τώρα διευκρινίσεων, καθώς και η επικαιροποίησή τους στη βάση των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων και υγειονομικών δεδομένων, μετά και την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020 (Α΄ 76) από το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α' 169), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑ 1ον: Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσε…
διαβαστε περισσοτερα

Σε Πύργο και Αγρίνιο παρουσιάζεται το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών παραγωγικών ζώων

Ανοικτή παρουσίαση του προγράμματος περισυλλογής, διαχείρισης και αποτέφρωσης νεκρών παραγωγικών ζώων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την ανάδοχο εταιρία «ΚΑΥΣΙΣ Α.Ε» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00 π.μ  στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Π.Ε Ηλείας, καθώς επίσης  την Τετάρτη  13 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00 π.μ στον κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο.    Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει (χωρίς κόστος για τους ίδιους) την ανάγκη των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας για την διαχείριση των νεκρών παραγωγικών ζώων (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) με τρόπο που προστατεύει την Υγεία των Ζώων, το Περιβάλλον, αλλά και την Δημόσια Υγεία. Παράλληλα, το πρόγραμμα συνδυάζει τη δυνατότητα δειγματοληψίας από βοοειδή και αιγοπρόβατα (πάνω από 24 ή 48 μηνών για τα βοοειδή και 18 μηνών για τα αιγοπρόβατα) για μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, η οποία συνεπάγεται ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 90 και 25 ευρώ ανά ζώο, αντίστοιχα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................