Το δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τους εχθρούς & τις ασθένειες του αμπελιού

Τεχνικό δελτίο για το αμπελι .Tο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης εξέδωσε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για τους εχθρούς και τις ασθένειες του αμπελιού.

ΠΕΔΙΝΕΣ - ΠΡΩΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΕΥΔΕΜΙΔΑ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (Lobesia botrana Denis & Schiffermueller, Lepidoptera: Tortricidae)
• Η 2η πτήση του εντόμου βρίσκεται σε εξέλιξη.
• Κατάλληλος χρόνος επέμβασης ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ) • Ο ψεκασμός αυτός να κατευθύνεται στα σταφύλια και το ψεκαστικό υγρό να τα καλύπτει καλά.
• Η πίεση του ψεκαστήρα να είναι μέτρια (να μην σχηματίζεται νέφος).
• Η επέμβαση κρίνεται απαραίτητη εάν καταμετρηθούν τουλάχιστον 72 αυγά ή προνύμφες (εικόνα 1) στα οινοποιήσιμα σταφύλια ή τουλάχιστον 27 αυγά ή προνύμφες στα επιτραπέζια σταφύλια σύμφωνα με το σχέδιο δειγματοληψίας (παράρτημα). Σχέδιο δειγματοληψίας (πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε)
• Μπαίνουμε στο αμπελοτεμάχιο από μία γωνία, όποια θέλουμε παράλληλα προς το μήκος των γραμμών. Προχωρούμ…
διαβαστε περισσοτερα

Taverna ASTAKOS....Στο Αμβούργο

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κέντρο του Αμβούργο λειτουργεί ταβέρνα με την ονομασία ASTAKOS ,ιδιοκτήτης της η συγχωριανή μας Άννα Ράπτη .Η Άννα που δραστηριοποιήτε επαγγελματικά πάνω από τριάντα χρόνια στη Γερμανία άνοιξε μια πολύ ωραία ταβέρνα στο κέντρο του Αμβούργου και όπως θα δείτε στις παρακάτω foto πέρα από την ονομασία ASTAKOSυπάρχει έντονα το Ελληνικό στοιχείο καθώς η διακόσμηση του καταστήματος ασυναίσθητα δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη μητέρα Πατρίδα .





Φωτορεπορτάζ:Χρήστος Κυριαζής

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................