Μαρία Σαλμά: Ισότιμη συμμετοχή και άθληση για παιδιά κι εφήβους της Αιτωλοακαρνανίας - Έναρξη του προγράμματος «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022»

Με εκπροσώπους αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων και Ακαδημιών αθλημάτων όπως Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης, συναντήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Γνωριμία με τον αθλητισμό 2022» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020».Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, επισημάνθηκαν οι στόχοι και οι επιδιώξεις της δράσης, η οποία αφορά συνολικά 140 παιδιά και εφήβους ωφελούμενων οικογενειών του ΤΕΒΑ. Βασική στόχευση του προγράμματος «Γνωριμία με τον αθλητισμό 2022», παραμένει η ανάδειξη της σπουδαιότητας του αθλητισμού για την ψυχική και τη σωματική υγεί…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_Με επιτυχία η συγκέντρωση με το Νίκο Παπαναστάση στο Λουτρό Αμφιλοχίας

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του λαούαπηύθυνε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης σε συγκέντρωση με κατοίκους της περιοχής. Σε συγκέντρωση που οργάνωσε στο Λουτρό η ΚΟΒ Αμφιλοχίας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του κόμματος στο νομό. Προηγούμενα, πραγματοποίησε περιοδεία στο χωριό, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ, όπου συνομίλησε με κατοίκους, συζήτησε γύρω από τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν.
διαβαστε περισσοτερα

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 9,5 εκ. ευρώ ξεκινούν στον ποταμό Αχελώο, τη διώρυγα Δίμηκου και την αποστραγγιστική τάφρο Οζερού της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις συνολικού ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ξεκινούν άμεσα, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή τριών συμβάσεων με τους αναδόχους αντίστοιχων έργων.
διαβαστε περισσοτερα

Καθοδήγηση σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την καθοδήγηση σε φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σχετικά με την καλύτερη λειτουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ), ανέλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη.Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας εκπόνησαν συγκεκριμένα Πλάνα Διορθωτικών Ενεργειών ανά ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ τα οποία έχουν γίνει ήδη αποδεκτά και εφαρμόζονται από τους αρμόδιους φορείς.Με αυτό τον τρόπο και βάσει της νέας περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αναμένεται να υπάρχει πλήρη γνώση για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και να προλαμβάνονται έκτακτες καταστάσεις.Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν ενδεικτικά στην εκπόνηση ειδικών υδρογεωλογικών μελετών, καθιέρωση νέου συστήματος παρακολούθησης υπόγειων υδάτων, αύξηση της συχνότητας των δειγματοληψιών κ.ά.Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αφορούν αρχικά τους ΧΥΤΑ Αγρινίου, Αιγείρας και Ξερόλακκας (Αχαΐας), καθώς κ…
διαβαστε περισσοτερα

Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας

Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση ΑιτωλοακαρνανίαςΟ Αγροτικός Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ, διοργανώνουν την «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας» από τις 30 Σεπτεμβρίου και έως 2 Οκτωβρίου 2022, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.Συμμετέχουν επιχειρήσεις Αγροτικών Προϊόντων και Μηχανημάτων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσει και να εμπιστευτεί την τοπική παραγωγή.Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος ενδιαφερομένων καθώς και να αποτελέσει σημείο συνάντησης για αγρότες, κτηνοτρόφους, εξειδικευμένο εμπορικό κοινό,  καταναλωτές και φίλους της γεύσης από τη Δυτική Ελλάδα και ευρύτερα.Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν  ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα όπως: Γαλακτοκομικά, εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, Μελισσοκομικά, Ζυμαρικά, Κρασιά, Ποτά, Γλυκίσματα και Σοκολάτα, Βιολογικά Προϊόντα, Αρωματικά Φυτά, Ελληνικούς Ξηρούς Καρπούς…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ. Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Ανδρέας Ζαρκαδούλας τ. Χαριλάου

Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Ανδρέας Ζαρκαδούλας τ. Χαριλάου σε ηλικία 81ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα. 12. 00. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ΜπαμπίνηςΘερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

διαβαστε περισσοτερα

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΑΣΤΑΚΟΎ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου Αστακού, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη θεατρική ομάδα, να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα:
Γιάννα Ρεπάνη-Ζούλα: 6944 613595           Λάμπρος Πιτσούλιας: 6974 886489
Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει έγκαιρα, για να υπάρξει ο ανάλογος προγραμματισμός.Συμμετοχή μαθητών – μαθητριών του Δημοτικού θα υπάρξει εφόσον χρειαστεί.

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank