Ανακοινώθηκε το πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Ξεκινούν οι εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-18 ενώ ανακοινώθηκε το πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

διαβαστε περισσοτερα

Συλλόγος βελανιδιάς και περιβάλλοντος ''η αμαδρυάδα''εκλογές 30 Απρίλη 2017

Η Ιστορία του Ξηρομέρου και η διάσωση της Βελανιδιάς και του περιβάλλοντος του τόπου μας είναι και υπόθεση του συλλόγου βελανιδιάς και περιβάλλοντος <<η αμαδρυάδα>> Όλοι οι Ξηρομερίτες που πονούν τον τόπο τους και βρίσκονται στην Αθήνα, στις εκλογές του συλλόγου βελανιδιάς 30 Απρίλη 2017 ,στις 11 το πρωί Πατησίων 5 ,στην Ομόνοια ,Αθήνα.

διαβαστε περισσοτερα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου

Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση τηνεικοστή ενάτη (29η) του Μηνός Απριλίου του έτους 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα

Αρχαία πόλη ''Φοιτίαι''.Μια πόλη - μια ιστορία: αναζητώντας στο χώρο και στο χρόνο

Γράφει η: Ευφροσύνη Βλ. Χρυσικού, φιλόλογοs
Το όνομά της Φοιτίαι, αλλά και Φύταιον και Φυτία σε γραφές κειμένων. Θουκυδίδης: «και διελθόντες (οι Πελοποννήσιοι) την Στρατίαν γην εχωρούν δια της Φυτίας και αύθις Μεδεώνος παρ’ έσχατα, έπειτα δια Λιμναίας∙ και επέβη- σαν της Αγραίων, ουκέτι Ακαρνανίας,». Μετάφραση: πέρασαν από τη χώρα των Στρατίων (σήμερα Στράτος) και προχώρησαν μέσα από τη Φυτία, μετά άκρη- άκρη στα σύνορα της Μεδεώνας (σήμερα Κατούνα) και έπειτα μέσα απ’ τη Λιμναία (Αμφιλοχία). Μπήκαν κατόπιν στη χώρα των Αγραίων, που δεν είναι πια Ακαρνανία. (Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου, Βιβλ. 2ο, κεφ. 106, 6ος χρόνος του πολέμου, 425 π.Χ.).


διαβαστε περισσοτερα

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Αιτωλοακαρνάνας Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νεκτάριος Φαρμάκης, για την καταβολή διοδίων εντός της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Αιτωλοακαρνάνας Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κοινοποιούμενη στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, στον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού, με θέμα τη ρύθμιση του καθεστώτος καταβολής διοδίων για τους κατοίκους περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εγκρίθηκε ποσό πάνω από 900 χιλιάδες ευρώ για τη δακοκτονία

Το συνολικό ποσό των 912.912 ευρώ ενέκρινε για το Πρόγραμμα Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2017, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο.
διαβαστε περισσοτερα

Το τερμάτισε οδηγός στην Ιόνια Οδό - Πέρασε με ταχύτητα από τα διόδια χωρίς να...πληρώσει - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημείωθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης στο νέο αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, στο σταθμό των διοδίων, που τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα τα ξημερώματα, στο τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου- Ανισόπεδο κόμβος Αμφιλοχίας».Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Νίκος Ναούμης:Διαμαρτυρία για τα διόδια στον κόμβο Ρίγανης

Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι παραδίδονται για χρήση ο ένας μετά τον άλλον, είναι ένα γεγονός που χαιρετίζουμε όλοι ανεξαιρέτως. Είναι, ο καθρέφτης μιας χώρας και οι δίαυλοι που οδηγούν στην ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου. Η διαχείριση τους, και η εύρυθμη λειτουργία τους, είναι ευθύνη τόσο της πολιτείας, όσο και των κατασκευαστών, οι οποίοι και εισπράττουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό από τους οδηγούς που τους χρησιμοποιούν.
διαβαστε περισσοτερα

Η Γεωργία του χθές .Μάζεμα καλαμποκιού

Μάζεμα καλαμποκιού( foto η Δήμητρα (Τούλα)Μπάκα ,στο κάμπο του Λεσινίου.

διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ : Χιλιάδες κτηνοτρόφοι βιώνουν τις συνέπειες των πολιτικών της ΕΕ και της ΚΑΠ (VIDEO)

Στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου για τη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας και το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για το ρόλο της ζωικής παραγωγής στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την καινοτομία και την ανάπτυξη.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................