Από τη ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Γράφει: OΑποστόλης Κομπλίτσης ο ''Ακαρνάνας''
Τούτες τις μέρες για μια ακόμη φορά ακούμε γύρω μας να σφυρίζουν σαν τα τζιτζίκια τον Αύγουστο..εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ !!! Δισεκατομμύρια που όλα τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν (στα λόγια) ότι λείπουν απ΄ της τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων
διαβαστε περισσοτερα

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου για το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018

διαβαστε περισσοτερα

Στάθης Πολύζος: .Χοράρχης – Μουσικοδιδάσκαλος Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Δάσκαλος Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Τραγουδιστής.

Γνωρίζουμε ότι ένας πολιτισμός δεν χάνεται αν οι άνθρωποι κρατούν τα στοιχεία της πολιτισμικής του ταυτότητας, αν μπορούν να τα διαδώσουν και να τα μεταδώσουν, αν μπορούν να τηρούν τις παραδόσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη στην κοινωνία της παγκοσμιοποίησης να γνωρίσουμε και να διατηρήσουμε την παράδοσή μας Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοιενδιαφέρονται για την παράδοση, μαθαίνουν παραδοσιακά όργανα και η παραδοσιακή μουσική  Ένα από αυτά τα νέα παιδιά είναι και ο συμπατριώτης μας Στάθης Πολύζος από το Βάρνακα Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ!!! Για πρώτη φορά στον Αστακό βραδυνή καρναβαλική παρέλαση..!!!

Για πρώτη φορά στον Αστακό βραδινή καρναβαλική παρέλαση. Βάλτε ΟΛΟΙ τις μάσκες σας, τις στολές σας, τις περούκες σας και γενικά ότι έχετε διαθέσιμο και ελάτε να γίνουμε ένα μπουλούκι και να βγούμε στους δρόμους να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!! ΔΕΝ αφορά μόνο τους καρναβαλιστές της Κυριακής, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ! Κατάληξη στην παραλία Αστακού για δωρεάν σουβλάκια και χορό!
διαβαστε περισσοτερα

Συνεχής προσέλευση πιστών στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας για να προσκυνήσουν τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης,από την Μυτιλήνη

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα ο Ι.Ν Αγίας Τριάδος Αγρινίου υποδέχθηκε αποτμήματα  Ιερών Λειψάνων των Αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Λέσβου την Κυριακή 11/2/2018.
Οι Πιστοί συνεχώς προσέρχονται στον Ι.Ν για να προσκυνήσουν τα αποτμήματα,τα οποία θα παραμείνουν στο Αγρίνιο μέχρι την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών:εδώ


διαβαστε περισσοτερα

Γιατί θεωρείται γρουσούζικη ημέρα η Τρίτη &13

Δεισιδαιμονία που απαντάται στους Έλληνες και τους Ισπανόφωνους λαούς.

Γενικώς, η Τρίτη θεωρείται αποφράς ημέρα, δηλαδή γρουσούζικη και επικίνδυνη για τους παραπάνω λαούς. Όταν συμπίπτει Τρίτη και 13, οι προληπτικοί τη θεωρούν πολύ άτυχη και επικίνδυνη ημέρα. Για τους υπόλοιπους λαούς η γρουσούζικη ημέρα είναι η Παρασκευή και 13.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................