Γιορτή πίτας και κρασιού για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Αστακό-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤην Πέμπτη 18/8 στη Νέα Πλατεία Παραλίας Αστακού θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή πίτας και κρασιού για 2η συνεχόμενη χρονιά, μιας και πέρσι είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ένας από τους λόγους επιτυχίας των εκδηλώσεων μας είναι η ενεργή συμμετοχή των μελών μας και όχι μόνο!
Για αυτό καλούνται όσες κυρίες θέλουν να προσφέρουν πίτες, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα εξής τηλέφωνα:
6944 613595 6945 774595
Σας ευχαριστούμε εκ΄των προτέρων
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ «ΑΚΡΕΣ (ΛΙΘΟΒΟΥΝΙ) ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ» ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στην πλατεία του χωριού Άκρες (Λιθοβούνι), την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.00, το δίτομο συγγραφικό έργο του Δημήτρη Αλεξανδρή με τίτλο «ΑΚΡΕΣ (ΛΙΘΟΒΟΥΝΙ) ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ». Ο πρώτος τόμος (384 σελίδων) περιλαμβάνει στην ιστορική διαδρομή του χωριού από την αρχαιότητα έως σήμερα και τις οικογενειακές ρίζες των κατοίκων του. Στα επιμέρους κεφάλαια Άκραι, Μποτίνο, Άνω Μποτίνο, Λιθοβούνι και Άκρες, αποτυπώνεται η παρουσία του χωριού και των ανθρώπων του, σε όλα τα στάδια της ιστορικής πορείας των Ελληνικού Κράτους. Όλες οι αναφορές και τα ιστορικά γεγονότα των βιβλίων στηρίζονται σε γραπτές πηγές, στην αξιοποίηση της ελληνικής και ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας και στη λαϊκή παράδοση. Επίσης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: α) Το παράρτημα το οποίο αναφέρεται σε Οθωμανικό κατάστιχο με τα ονοματεπώνυμα των κατοίκων του χωριού Μποτίνου το έτος 1645 (26 Χανέδες – Εστίες) και β) το ένθετο Παράρτημα Α΄, στο οποίο, από άλλο κατάστιχο του έτους 1711 εμφανί…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ-Παρουσίαση του βιβλίου «ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ» του Γιώργου Παληγεώργου-Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, ώρα 20:30’.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου (Κ.Ε.ΔΗ.Ξ) και οι Εκδόσεις Άπαρσις, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ» (συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου, που θα πραγματοποιηθεί στον Αστακό Ξηρομέρου – πλατεία ανάπλασης, παραλία Αστακού δίπλα στον παιδικό σταθμό Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, ώρα 20:30’.
Ομιλητές:Κώστας Καρούσος: Λογοτέχνης, εικαστικός, Πρόεδρος ΕΕΛ.Παρασκευή (Βιβή) Καλαϊτζίδου: Φιλόλογος, Δ/ντρια ΓΕ.Λ. Αστακού.Βασίλειος Ζαγκότας: Δάσκαλος, Διδάκτωρ Επιστημών της Αγωγής Παν. Ιωαννίνων.Θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ., Οδοντίατρος Λευτέρης Μάντζαρης.
διαβαστε περισσοτερα

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Α.Ο. Κανδήλας, εναντίον παλαιμάχων Αλυζιακού Α.Ο. Μύτικα

foto:mytikaspressΤην Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ., στο γήπεδο του Μύτικα, θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Α.Ο. Κανδήλας, εναντίον παλαιμάχων Αλυζιακού Α.Ο. Μύτικα.Σας προκαλούμε όλους να παραβρεθείτε στο γήπεδο του Μύτικα, για να παρακολουθήσετε αυτόν τον πολύ ξεχωριστό αγώνα από τα παλιά, ένα αγώνα με γλυκές μνήμες, παίκτες παλαίμαχους και από τις δύο ομάδες που μας έδωσαν στο παρελθόν ωραίες στιγμές, σε μία ποδοσφαιρική «κόντρα» μεταξύ Κανδήλας και Μύτικα, που πάντα έδινε χρώμα σε αυτούς τους αγώνες και προκαλούσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων.
διαβαστε περισσοτερα

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, η μεγάλη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στον Αστακό.

διαβαστε περισσοτερα

Φεστιβάλ ΚΝΕ -οδηγητη στον Αστακό

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΟΜΙΛΙΑ από την ψυχολόγο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑ

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................