Ο Δημήτρης Κυριακίδης ενημερώνετε από την εφημερίδα μας έν Μπαμπίνη

Ο Διεθνής τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Δημήτρης Κυριακίδης και φίλος της Μπαμπίνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώνετε μαζί με τον Κώστα Μασαλή για τα νέα της περιοχής μας από την εφημερίδα 'εν Μπαμπίνη που εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης 
διαβαστε περισσοτερα

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Το εκλεκτό ελληνικό χαβιάρι που έκανε γνωστό στην Ευρώπη ο λόρδος Βύρωνας

Το αυγοτάραχο Μεσολογγίου από τη αρχαιότητα αποτελούσε εκλεκτή τροφή και οι τρόποι συντήρησής του, έχουν ρίζες στους αρχαίους Έλληνες και στους Αιγυπτίους.
Ο πρώτος που έκανε το ελληνικό χαβιάρι γνωστό στην Ευρώπη, ήταν ο λόρδος Βύρων, όταν επισκέφτηκε το Μεσολόγγι το 1824.
Μέχρι τότε οι Οθωμανοί το προσέφεραν ως πεσκέσι σε σουλτάνους, γιατί ήταν ευωδιαστό, νόστιμο και τονωτικό.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Με απλή αναλογική οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με απλή αναλογική». Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη του, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
διαβαστε περισσοτερα

Καθορισμός κυκλοφοριακής ρύθμισης της παραλιακής ζώνης Αστακού

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου με την υπ' αριθ. 32/2017 απόφασή του, καθόρισε την κυκλοφοριακή ρύθμιση της παραλιακής ζώνης για το χρονικό διάστημα από 01/06/2017 έως 31/08/2017, σύμφωνα με την οποία:
διαβαστε περισσοτερα

Συμμετοχή ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Δήμου Ξηρομέρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Αστακός , 01.06.2017 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
O Δήμος Ξηρομέρου επιθυμεί να υλοποιήσει πρόγραμμα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Για το σκοπό αυτό, σας καλούμε να υποβάλετε αίτηση στους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων μέχρι τις 10 Ιουνίου για να συμμετέχετε ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στο πρόγραμμα πυροπροστασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου.

Πληροφορίες: κ. Τσάρκος Βασίλειος στο τηλ. 6974810800 κ. Μακρής Ιωάννης στο τηλ 2646360526 (καθημερινά 8.00π.μ. – 14.00 μ.μ.)
Σας περιμένουμε όλους να συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Αντιδήμαρχος Τσάρκος Βασίλειος
διαβαστε περισσοτερα

10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΤΟ 29ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΒΑΛΤΙΝΩΝ

διαβαστε περισσοτερα

Ιόνια Οδός: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Αντίρριο-Κλόκοβα

Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού. Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά και σεμνά, "κορδέλα" δόθηκε προς χρήση στους οδηγούς. Με την παράδοση αυτού του τμήματος, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Υπενθυμίζουμε πως σε κυκλοφορία βρίσκεται επίσης και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................