Δυναμική αντίδραση των κατοίκων για τα καταστροφικά σχέδια του Π.Δ. της Π.Ο.Α.Υ. Καμία νέα μονάδα και επέκταση υπαρχουσών στο παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικα και τη νήσο Κάλαμο.

Δυναμική αντίδραση των κατοίκων για τα καταστροφικά σχέδια του Π.Δ. της Π.Ο.Α.Υ. Καμία νέα μονάδα και επέκταση υπαρχουσών στο παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικα και τη νήσο Κάλαμο.

12/12/2023ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου στη Πάτρα, με δυναμική και πολυπληθή συμμετοχή, παλμό και συναίσθημα, η συγκέντρωση – διαδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα, για να δηλωθεί η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο Προεδρικό Διάταγμα, που έγινε νόμος του κράτους και θα μετατρέψει το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο, σε βιομηχανική ζώνη ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 11.12.2023 Αριθ. πρωτ: 575 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε Τακτική Δια Ζώσης Δημόσια Συνεδρίαση την δεκάτη πέμπτη (15η) του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 όπως συμπληρώθηκε από την παρ 2 του άρθρου 1 του Ν. 4257/2014, του άρθρου 11 του Ν.5043/2023, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 184 του Ν. 4635/19 και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη Απόφασης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
ΕΓΚΡΙΣΗ 3ΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ Γ…
διαβαστε περισσοτερα

Επιστολή Δημάρχου Ξηρομέρου προς την Ένωση Ξενοδόχων Αιτ/νίας για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αστακός, ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 11.12.2023 Αριθ. πρωτ.: 15172 ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΤαχ.Δ/νση: Αστακός Αιτ/νιας Τ.Κ. 300 06 Τηλ: 2646360500-20-36 E-mail: info@dimosxiromerou.gr Προς ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΘέμα: Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων  Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας. Αξιότιμοι κύριοι, Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει τον αγώνα του για να αφαιρεθεί  το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και η Νήσος Κάλαμος, από τον λαθεμένο  σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων  Νήσων και Αιτ/νίας, δηλαδή να μείνει στον Δήμο Ξηρομέρου αυτό το μοναδικής ομορφιάς  και φυσικού κάλους κομμάτι, για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Εκεί κάνουν  τα μπάνια και μέρος των διακοπών τους όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, εδώ και πάρα πολλά  χρόνια.
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023.

Ζωντανή μετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 12.12.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, στις 07:00 μ.μ., το οποίο θα γίνει δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Άγιος Σπυρίδωνας δια χειρός Βασίλη Στάμου (Εργαστήρι Αγιογραφίας )Σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, κυπριακής καταγωγής, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος. Είναι, επίσης, πολιούχος Άγιος του Πειραιά. Η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 14 Δεκεμβρίου από την Καθολική.
διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιριωτων στα Καλάβρυτα την Κυριακή 10.12.2023.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιριωτων στα Καλάβρυτα την Κυριακή 10.12.2023.Καθώς ο καιρός ήταν σύμμαχος μας, επισκεφθήκαμε την Αγία Λαύρα και τον Τόπο Θυσίας και Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Κατόπιν περιπλανηθήκαμε στα όμορφα σοκάκια που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου. Ακολούθησε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής και επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Τέλος επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Αθήνα. Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες καί εύχεται εις το επανιδείν!
Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................